Potem ko so leta 2010 že pridobili gradbeno dovoljenje, se je sedanja koalicija Mohorja Bogataja očitno odločila, da bo denar preusmerila v druge vrste investicij. Projekti na področju komunale tako denimo dosegajo vrednost 50 milijonov evrov. Medtem ko kranjska oblast torej ne najde denarja, da bi zagotovila nov vrtec, so milijoni za naložbe na področju komunale zagotovljeni.

Medtem pa za 411 otrok v kranjskih vrtcih v tem trenutku ni prostora. Lani so zaradi povečanja števila malčkov morali zagotoviti dodatnih osem oddelkov. Ti se velikokrat znajdejo v povsem neprimernih in premajhnih prostorih, zaradi česar so tudi skupine manjše od predvidenih. Letos naj bi bilo vpisanih 950 malčkov, na najbolj nujni čakalni listi za prvo starostno obdobje jih je samo iz kranjske občine 236.

Stisko bi lahko rešila prav obnova stavbe pri Prešernovem gaju, kjer naj bi odprli štiri oddelke vrtca in osem oddelkov šole. Kot nalašč je največ malčkov na čakanju za sprejem v vrtec prav iz neposredne bližine nesojenega vrtca. Na kranjski mestni občini pravijo, da zdaj ni denarja za tovrstne investicije.

Prešernov gaj, v kateri je bila pred leti ekonomska srednja šola, tako kljub elitni lokaciji ostaja mestna sramota in zbirališče odvisnikov.