Iztok Čop in Luka Špik sta v Londonu dopolnila svojo bogato  zbirko medalj še z bronastim olimpijskim odličjem.

Slovenski dvojni dvojec je startal odlično in si pred konkurenco hitro priveslal prednost dolžine enega čolna. A tekmeci so ju kmalu začeli dohajati, pri 1500 metrih pa sta v vodstvo že prešel italijanski dvojec Sartori/Battisti. V boju za zlato sta se nato vpletla tudi Novozelandca Cohen/Sullivan, ki sta z odličnim finišem na koncu tudi ugnala vso konkurenco. Italijana sta končala na drugem mestu, medtem ko je slovenski dvojec uspel odbiti vse napade preostalih tekmecev in Sloveniji priveslal bronasto kolajno.

Za Iztoka Čopa je to četrta medalja na OI po zlati v Sydneyju, srebrni v Atenah in bronasti v Barceloni, za Luko Špika pa tretja pa Sydneyju in Atenah.

Za Slovenijo je to šesta veslaška medalja na OI in 39. posamična na vseh olimpijskih igrah.

Navijači na Bledu bučno pozdravili novo olimpijsko medaljo v veslanju

Taljat in Božič ostala pred vrati finala, neuspešna tudi Terčljeva

Luka Božič in Sašo Taljat sta obtičala v polfinalu kanuističnih dvojcev v slalomu na divjih vodah. Primorca, ki sta bila v kvalifikacijah šesta, sta v polfinalu z enim dotikom pristala na osmem mestu, v finale pa se je uvrstilo le najboljših šest čolnov. Taljat in Božič sta za finalom zaostala za slabe tri sekunde.

Preboj v finale pa ni uspel niti kajakašici Evi Terčelj, ki je bila 13. V polfinalu je že v osmih vratcih napravila dotik, nato pa napaki napravila še v 17. in 21. vratcih, kar ji je preprečilo vstop v finale elitne deseterice.

Judoistka Velenškova že končala s tekmovanjem

Judoistka Ana Velenšek je v kategoriji do 78 kilogramov svoj olimpijski debi končala v 1. krogu. Od nje je bila boljša poljska tekmovalka Daria Pogorzelec.

Poljakinja je 21-letnico ugnala z juko, ki ga je dosegla sredi borbe. Velenškova je tekmico v nadaljevanju želela presenetiti, a so bili njeni poskusi neuspešni. "Ne morem reči drugega, kot da sem bila nepazljiva. Čista bedarija," je za slovensko nacionalno televizijo povedala Velenškova.

Mankoč obstal v kvalifikacijah

Svoj nastop je že končala mladinska svetovna in evropska prvakinja Tjaša Oder. Plavalka je v kvalifikacijah na 800 metrov prosto dosegla najboljši čas v letošnji sezoni 8:41,82 in zasedla 25. mesto.

Brez nastopa v polfinalu sta ostala ostal tudi Peter Mankoč in Anja Čarman. Ljubljančan je v svoji edini disciplini, delfinu na 100 metrov, v kvalifikacijah dosegel čas 52,44, kar je zadostovalo za 19. mesto, Čarmanova pa je na 200 hrbtno (2:13,01), tako kot Odrova, končala na 25. mestu.

Žbogar po devetem in šestem mestu skupno izgubil eno mesto

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po štirih tekmovalnih dnevih in osmih regatah na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu

v razredu finn na skupnem šestem mestu

(41 točk). Po dnevu premora je bil v sedmem plovu deveti, v osmi regati pa je bil šesti. Po odbitku najslabše regate za tretjim mestom zaostaja za sedem točk.