Kako se po vašem mnenju povezujeta odgovorna poslovna politika podjetja in družbena odgovornost podjetja?
Podjetje, ki ima odgovorno poslovno politiko, deluje tudi družbeno odgovorno. Na mimovrste=) tudi verjamemo, da tako podjetje pridobiva na konkurenčnosti in tudi tako izboljšuje svoje poslovanje. 

Kako se korporativna družbena odgovornost mimovrste =) odraža v odnosu do sodelavcev?
Podjetje mimovrste=) je bilo že v samih začetkih zasnovano kot zaposlenim in njihovim družinam prijazno podjetje. Večino pogojev za pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje je bilo v poslovanje družbe vpeljanih že pri sami ustanovitvi. Povečanje motiviranosti za delo, prizadevnosti, storilnosti in pripadnosti podjetju – vse to izhaja iz izboljševanja možnosti usklajevanja poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Ena od naših formul za uspeh je načrtno in sistematično vlaganja v človeški kapital. Verjamemo, da si brez tega ne moremo nadejati uspehov.

Kako se korporativna družbena odgovornost mimovrste=) odraža v odnosu do okolja (ekologija) in do lokalne skupnost oziroma regije?
Lokalni skupnosti pomagamo predvsem s sponzorstvi in donacijami, predvsem v obliki materialnih sredstev. Tako smo v pomoč pri izvedbi posameznih lokalnih prireditev in projektov. Lanskega decembra pa smo organizirali svojevrstno božično obdarovanje. Skupaj z društvom UP Jesenice smo izbrali dve socialno ogroženi družini; 4-člansko in 7-člansko s skupaj 7 otroki. V darilne pakete so zaposleni mimovrste=) zapakirali za vsakogar nekaj: gospodinjske pripomočke, posteljnino in posodo, najmlajši pa so prejeli sladkarije, igrače in šolske potrebščine. Pakiranje daril je izvedel celotni kolektiv mimovrste=) in smo tako hkrati imeli še svojevrsten tim bilding, poln dobrih občutkov in pozitivne energije.

Bi pritrdili Tatjani Fink, MBA, glavni direktorici skupine Trimo, da bo konkurenca sama izločila družbeno neodgovorna podjeta - se bo po vašem mnenju na dolgi rok to zgodilo tudi v Sloveniji?
Veseli me, da je v našem okolju vedno več podjetij, ki se zavedajo pomena družbene odgovornosti. In verjamem, da bo v bodoče vedno večji delež takšnih, ki se ne le zavedajo pomena družbene odgovornosti, temveč dejansko in stalno delujejo in ukrepajo družbeno odgovorno.

Kako prenašate sporočilo o pomenu družbeno odgovornega vedenja mimovrste =) na svoje zaposlene?
Družbena odgovornost v podjetju mimovrste=) prisotna že od samih začetkov poslovanja podjetja. Nanjo smo pozorni pri vseh pomembnih odločitvah in na vsakem koraku našega poslovanja. Eden od zadnjih primerov, kjer so naši zaposleni najbolj neposredno začutili odgovornost našega podjetja je, ko smo med nedavno stavko javnega sektorja za vse otroke naših zaposlenih organizirali brezplačno varstvo in animacijo.