Po besedah tiskovnega predstavnika policije je nesrečnik umrl dobre pol ure po nesreči, policija pa je storila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi kolesarja, za katerega se verjame, da ni bil olimpijski športnik, rešila.

Londonski možje postave so po nesreči zaradi nevarne in neodgovorne vožnje voznika avtobusa pridržala. "Lahko potrdimo, da je kolesar umrl zaradi trka z avtobusom, ki je z olimpijskega parka prevažal novinarje. Policija dogodek še preiskuje, naše misli pa so pri družini pokojnega,“ so po nesreči sporočili organizatorji iger.

Tragična nesreča je prišla na uho tudi dobitniku zlate medalje v kronometru Bradleyju Wigginsu, ki o prometni varnosti kolesarjev v britanski prestolnici ni imel najboljšega mnenja. "Nevarno je. Sam v Londonu ne živim že 10 ali 15 let in od takrat se je promet le še povečal. Kot otrok sem se s kolesom vozil tod okoli in avtomobili so me večkrat zbili. Vendar pa mislim, da se stvari počasi izboljšujejo. Organizatorji se na vse moči trudijo, da bi bile ceste kar se da varne tako za voznike kot kolesarje.“