32-letna izkušena judoistka je imela v nadaljevanju dneva dve borbi, po katerih bi se v primeru zmage borila za olimpijsko kolajno. Najbližje je bila v četrtfinalu, medtem ko je v repesažu plačala davek utrujenosti. Obakrat sta jo tekmici porazili z iponom ter poskrbeli, da sta dopoldan visokoleteči judoistki porezali krila.

Potem ko je bila v prvem krogu prosta, se je judoistka Bežigrada po zmagi nad Španko Blanko med 21 tekmovalkami v svoji kategoriji uvrstila med najboljšo osmerico. Slovenskega adrenalina v dvorani ExCel je bilo vse več, še posebej po tem, ko je na semaforju po dobri polovici boja z Južnokorejko Hwan kazalo, da je slovenska judoistka povedla z jukom. Sodniki lahko po novem v judu pogledajo videoposnetek, ki je Raši Sraka odvzel točko, tako da ste se tekmovalki za uvrstitev v polfinale pomerili v zlati točki. Hwanova je bila boljša, saj je slovensko tekmico presenetila z iponom, Raši Sraka pa je ostala popoldanska borba v repesažu, v katerem bi morala premagati obe tekmici, da bi osvojila bronasto kolajno. Pot proti želenemu bronu je končala v 3 minutah in 46 sekundah, ko jo je Kolumbijka Yuri Alvear z iponom poslala domov.

"Težko rečem, kaj je bilo narobe. Izkazalo se je, da je Rašo borba z Južnokorejko preveč izčrpala. Taktično se je borila pravilno, a očitno je bila Kubanka včeraj boljša," so bile prve besede trenerja Mitje Železnikarja. "Potihoma sva si želela kolajne. A osebno lahko rečem, da sem s sedmim mestom zadovoljen. Lahko bi bilo bolje, lahko precej slabše."

V nadaljevanju je stekla beseda o nadaljnjem sodelovanju med Železnikarjem in Rašo Srako Vuković. Omenjeni dvojec sodeluje šele zadnje leto, medtem ko je bil prej Srakin dolgoletni trener Gregor Brod. "Raša bo imela najprej nekajmesečni premor, v katerem mora pozdraviti nekaj poškodb, ki so se nakopičile v času intenzivnega treninga. Potem bova videla, kako naprej. Kako sem zadovoljen z najinim sodelovanjem? Z Rašo se že dolgo poznava. Ko sva bila mlajša, sva tudi skupaj tekmovala. Odlično sva se ujela tudi v razmerju trener-tekmovalka. Nisva imela nobenih težav. Vse, kar sem ji naročil, je izpolnila. Je tekmovalka, kakršno bi si želel vsak trener," je sklenil Železnik.

Francozinja Julie Decosse je v kategoriji do 70 kilogramov upravičila vlogo prve favoritke. Na zmagoviti poti do olimpijskega naslova sicer ni bila tako suverena kot Urška Žolnir dan pred tem do 63 kilogramov, a so bile njene zmage čiste kot solza. Še najtežjo je doživela v polfinalu proti Srakini "krvnici" Ye Sul Hwang, ki jo je premagala po zlati točki, potem ko je glavni sodnik Slovenec Franc Očko Južnokorejko opozoril z drugim opominom. Julie Decosse in Urška Žolnir sta bili dolgoletni tekmici v kategoriji do 63 kilogramov, potem pa se je pred dvema letoma Francozinja odločila, da prestopi v težjo kategorijo.