Kako ste zadovoljni s svojo najboljšo olimpijsko uvrstitvijo?

Nisem zadovoljna. Ne zato, da bi pričakovala boljši rezultat. Upala sem, da bo v tretjem poskusu športna sreča na moji strani. Če je ni bilo v Atenah, če mi jo je malce zmanjkalo v Pekingu, sem upala, da zdaj pa bo. A je žal ni bilo. Sicer sem se pred prihodom na olimpijske igre pripravila na mogoč scenarij, da se mi lahko zgodi to, kar se mi je, a mi je vseeno zelo težko. Imela sem dovolj olimpijskih izkušenj, točno sem vedela, po kaj sem prišla, a se mi ni izšlo. Boli me za spodrsljaj na svojem zadnjem največjem tekmovanju, saj sem imela višje apetite kot sedmo mesto.

Proti Kolumbijki Alvear ste bili v repesažu po dolgi četrtfinalni borbi proti Južnokorejki Hwan videti precej utrujeno. Ste dejansko bili?

Zelo. Prav moja utrujenost je odločila zmagovalko. Kolumbijka je v četrtfinalu izgubila z iponom po desetih sekundah, jaz pa sem v zlati točki boja za polfinale izgubila velik del moči. To se je v dvoboju lepo videlo. Kot sem napovedala pred olimpijskimi igrami, so prav leta edina stvar, ki me lahko zaustavi na poti do najvišjih ciljev. In prav to se je zgodilo. Trenirala sem dobro. Bolje pripravljena, kot sem bila na olimpijskih igrah, bi bila težko.

Pred dvobojem z Yuri Alvear na papirju ni bilo favoritinje, saj sta v medsebojnih dvobojih izenačeni...

S Kolumbijko se dobro poznava. Sicer je zame zelo neugodna tekmica, a je kot vsaka druga premagljiva. Močno sem si želela priti skozi, ampak nisem imela možnosti. Nisem našla pravega orožja proti njej. Vedno je vstopila, preden sem prišla do svojega prijema, in mi preprečila napad. Tudi natančno sem vedela, kje je najbolj nevarna, in prav na njeno najboljšo vrlino me je vrgla na hrbet. Ko sem jo dvignila, mi je še nekaj časa šlo, potem pa mi je enostavno zmanjkalo moči in znašla sem se hrbtu.

V četrtfinalu je na semaforju kazalo, da proti Hwanovi vodite z jukom, potem pa vam je videoposnetek odvzel točko. Se vam kaj kolca po njej?

Lahko bi se obrnilo tudi drugače. Kot sem omenila, bi potrebovala nekaj športne sreče, ki tokrat res ni bila na moji strani.

Kako naprej?

Za nekaj časa imam dovolj kimona. Po nekajmesečnem premoru težko rečem, kakšna bo situacija za naprej.