Kako bi ocenili končno deseto mesto v kronometru? Je šlo vse po načrtu?

Kar v redu. Več ali manj je šlo vse po načrtih. Sicer bi se sekundo ali dve sem ter tja dalo pridobiti, minute pa niti pod razno ne.

Se je bilo po tako naporni dirki, kot je Tour de France, težko še enkrat zbrati in nastopiti na olimpijskih igrah?

Od konca Toura je bilo veliko časa, tako da sem se lahko v miru fizično in psihično pripravil na olimpijske igre. V Londonu sem bil močno motiviran, tako da nastop na dirki po Franciji ni pustil posledic.

Kako zahteven pa je sploh bil olimpijski kronometer?

Vsak kronometer je težak. Sama trasa pa je bila več ali manj ravninska. Meni bi bolj odgovarjal bolj razgiban teren, a je bil kronometer izredno tekoč in lep, tako da nimam pripomb.

Zlato kolajno je osvojil Britanec Bradley Wiggins, srebrno Nemec Tony Martin in bronasto še en Britanec Christopher Froome. Pričakovan razplet?

Zame da. Prepričan sem bil, da bo Wiggins zmagal ter da bo Froome prišel do ene od preostalih dveh kolajn.

Fabian Cancellara je bil prav tako eden od favoritov, a je očitno poškodba s cestne dirke pustila prevelike posledice.

Če v soboto ne bi padel, bi bil verjetno veliko bližje kolajni in Wigginsu, tako pa se je moral zadovoljiti s sedmim mestom. A do zlata po mojem mnenju v nobenem primeru ne bi mogel.

Bi se dalo iztržiti kaj več, sploh na cestni dirki? Občutek je, da bi Slovenija tam lahko osvojila kolajno.

Vsi vemo, da na cestni dirki nismo dosegli pričakovanega rezultata. Odločilen je bil zadnji krog, kjer bi morala moja reprezentančna kolega ujeti pobeg 20 kolesarjev. V tem primeru bi lahko Slovenija resno računala tudi na kolajno.

Ste se pridružili proslavljanju zlate kolajne moštvenega kolega iz Astane, Kazahstanca Aleksandra Vinokurova?

Moja moštvena kolega sta bila Grega Bole in Borut Božič. Velikokrat sem že povedal, da sem v Londonu dirkal za Slovenijo in ne za Astano.

Kakšni pa so na splošno vtisi z olimpijskih iger v Londonu?

Sobotna dirka je bila ena velika zmeda, saj se ni vedelo praktično nič. Kronometer pa je bil izredno dobro organiziran. Trasa je bila odlična, podatkov pa v izobilju, tako kot se je tudi pričakovalo od samega začetka.

Si boste zdaj vzeli kakšen dan ali dva premora ali ste z mislimi že pri Vuelti?

Ne, premora do oktobra zagotovo ne bo nič. Čez deset dni namreč že potujem v Kolorado, nato v Quebec in Montreal, kjer bo na sporedu svetovno prvenstvo v ekipni vožnji, Lombardijo... Sezona bo še izredno dolga in sila naporna.