Kako ste doživeli borbo z Američanom Travisom Stevensom, ki ste jo izgubili z iponom po dobrih štirih minuta boja na tatamiju?

Ko sem se znašel v zaostanku, sem tvegal in v parterju šel na vse ali nič. Z levo roko sem želel tekmeca prijeti za glavo, skočiti na njega in opraviti končni prijem. Dečko se je moral dobro pripraviti, da mi je napad preprečil, saj navadno tekmece v parterju presenečam s to tehniko, ki je nihče ne pričakuje. Ni se izšlo po načrtih. Kriv sem sam, saj sem dobil prvo kazen, ker se nisem držal dogovora, ki sva ga imela s trenerjem. Kazen sem dobil upravičeno, saj sem bil neaktiven in sem dopustil, da me je tekmec z levo roko prijel za rokav.

Kaj pa sta se dogovorila s trenerjem?

Taktika je bila takšna, da bi skušal tekmeca z levo roko prijeti in skušati z desno čez, ali pobirati njegovo levo roko. Nikakor pa njemu ne pustiti, da me prime z levo loko. Če pa že, bi ga moral prijeti z obema rokama, kar se v borbi ni zgodilo velikokrat.

Stevens je včeraj tekmoval odlično in pokazal, da je eden najboljših judoistov na svetu. Ste imeli smolo z žrebom?

Američan je zelo dober, saj je eden od nosilcev na olimpijskih igrah. Preden sem odpotoval v London, sem si želel, da bi prav njega dobil v žrebu, saj sem bil prepričan, da ga lahko premagam. Večkrat sem ga tudi premagal.

Vam je kaj nagajala poškodba kolena?

Ne, koleno je zdržalo, ne vem pa, kako bo, ko se bo ohladilo.

Kakšne načrte imate po razočaranju?

Najprej bom navijal za Slovence na olimpijskih igrah, potem pa komaj čakam počitnice. Mislim, da se bom za dalj časa umaknil iz športa. Da si zbistrim glavo ter da vidim, kakšne možnosti imam za naprej. Nesmiselno je, da sem vsake tri mesece poškodovan. Ali sem polomljen ali padem na glavo in sem nezavesten. Če naštejem vse, kar se mi je zgodilo v zadnjih dveh letih, je čudno, da sem sploh prišel do olimpijskih iger. Morda bom moral tudi na kakšen večji poseg. Potem bom razmislil, koliko je ura. Če se bom vrnil nazaj, bom dvakrat bolj treniral, saj si na naslednjih olimpijskih igrah ne želim stati na blazini le eno borbo.