"Moram priznati, da je biti trener na tako velikem tekmovanju, kot so olimpijske igre, vrhunec trenerske poti. Vprašanje je, če bo še kdaj kakšen slovenski namiznoteniški trener deležen sodelovanja na največjem športnem tekmovanju. Hkrati moram priznati, da imam srečo, da imamo v Sloveniji tako kakovostnega igralca, kot je Bojan Tokič. Ponosen sem, da ga vodim. Osebno si njegov odličnih rezultatov ne lastim. V teh zlatih časih posamičnih uspehov slovenskega namiznega tenisa sem postavljen za selektorja reprezentance, ki spremlja Bojana Tokiča," nam je v ogromnem kompleksu ExCel, v katerem potekajo olimpijski boji v borilnih športih in namiznem tenisu, povedal Bojan Rak.

Trener Olimpije pravi, da so olimpijske igre po veličini neprimerljive z drugimi največjimi namiznoteniškimi prvenstvi. "Že sama olimpijska vas je nekaj posebnega. Ko vidiš v jedilnici na tisoče športnikov, ki gredo na obrok, je nekaj posebnega. Ko med njimi opaziš največje zvezdnike na svetu, ne moreš ostati ravnodušen. V spominu mi bosta ostala Usain Bolt in Novak Đoković, za katerim vsi žvižgajo, športnice pa mu želijo s telesa skoraj strgati srajco. Smešno je opazovati, kaj delajo ženske temu teniškemu igralcu."

Osrednji cilj vsakega trenerja in športnika je, da ostane osredotočen na svoje poslanstvo. Rak ni imel težav, da bi moral Tokiča opozarjati na stvari, saj ima opravka z izjemnim profesionalcem. Zato olimpijski dan poteka po ustaljenem urniku. Da je bil zelo naporen, se je videlo pred začetkom iger, ko se zaradi zasedenosti nista udeležila nobenega druženja z novinarji, saj je imel Tokič vadbene obveznosti v dvorani.

Po porazu Tokiča v šestnajstini finala olimpijskega turnirja nam je Rak zaupal še en zanimiv pripetljaj, ki ga v Londonu ni pustil ravnodušnega: "Lepo je, ko se sprehajaš po olimpijski vasi in ne gledaš le istih obrazov, ki jih deset ali dvajset let srečuješ na svetovnih in evropskih namiznoteniških prvenstvih. Na olimpijskih igrah je vse pomešano. Vidiš krasne lepotice. Moje mnenje je, da bi jih bilo veliko med njimi lahko okronanih za mis sveta. Ko vidiš brazilske igralke odbojke, predstavnice odbojke na mivki... To so res lepe ženske. Oči se kar spočijejo. Enkrat sva se z Bojanom v olimpijski vasi usedla na klopco in opazovala lepotice. Treba je priznati, da imajo tudi nekateri športniki neverjetno izklesana telesa, predvsem mislim na ameriške atlete. Takšne stvari so nepozabne in takšne stvari delajo olimpijske igre za največji športni dogodek."