Iztok, polfinalna predstava je spominjala na Sydney leta 2000, ko sta postala olimpijska prvaka.

Odlično nama je šlo od rok. Za razliko od kvalifikacij sva šla še za eno stopnjo bolj odločno v tekmo, začetek je bil izredno oster. Ker nama je čoln lepo stekel, sva hitro zlezla naprej, nato pa vseskozi odločno napadala in vozila svojo dirko. Ker so se v ozadju tri do štiri posadke borile še za dve mesti v finalu A, nisva smela popuščati. Le zadnjih sto metrov nisva zviševala ritma in šla do skrajnosti, ker ni bilo več treba, ampak sva prihranila nekaj moči še za finale.

Tekmovali ste na progi pet, na kateri je v prvi skupini z veliko prednostjo senzacionalno zmagal čoln Argentine.

Ne vem, če je bila to čudežna proga. Težav z vetrom nisva imela, malo nama je celo pomagal. Če sva imela doslej nekaj smole, sva imela tokrat glede proge tudi nekaj sreče.

Kakšen je vaš komentar glede razpleta polfinala? Kopica papirnatih favoritov je pogorela.

Pozitivni presenečenji sta Argentina in Litva, ki sta pokazali več kot doslej. Zelo sta v primerjavi z začetkom sezone napredovala Italijana. Izmed tistih, ki so bili neuspešni, Nemci že od prve tekme tukaj niso bili suvereni. Norvežana sta bila po zmagi na finalu svetovnega pokala preveč samozavestna in tekmo vzela premalo resno, saj je to vendarle polfinale OI. Tudi Francoza sta bila že od začetka polfinalne tekme zelo medla, Avstralca pa že vso sezono nista v pravi formi.

Ali to, da nekaterih velesil ne bo v finalu A, pomeni lažje delo v boju za kolajne?

Ne. V finalu je trenutno šest najboljših držav. Dobila sva potrditev dobre forme, a polfinale je že pozabljen in gledava le naprej. Z uvrstitvijo v veliki finale nisva naredila še nič, čaka naju še zelo velik zadnji korak. Zdaj se bova morala osredotočiti na druge tekmece, vsi pa so izjemno kakovostni. Zaradi izenačenosti vseh šest lahko zmaga ali pa osvoji šesto mesto.

V četrtek vas čaka zadnjih 2000 metrov v vaši bogati karieri.

Posebna tekma. Zanesljivo najpomembnejša sezone, morda celo kariere.