Po naših neuradnih informacijah je Uran na intenzivni negi ljubljanskega kliničnega centra, sprejeli pa naj bi ga zaradi težav s srcem. Tiskovni urad Nadškofije Ljubljana je na spletni zapisal, da je bil Uran zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja sprejet v bolnišnično nego ljubljanskega UKC, kjer potekajo različne preiskave.

S Stresom prosita vernike, naj molijo za njegovo zdravje

"Ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres je upokojenega nadškofa Alojza Urana obiskal v ponedeljek zvečer. Nadškofa Stres in Uran skupaj prosita vernike, da molijo za njegovo zdravje," so še zapisali.

Težave z zdravjem je imel že poleti leta 2009, pozneje je bil zaradi težav s srcem tudi hospitaliziran. Kot so takrat pojasnili v tiskovnem uradu ljubljanske nadškofije, so opravljene preiskave pokazale delno oslabelost srca, čemur je sledila ustrezna terapija. Uran je z delom po končanem zdravljenju sprva nadaljeval, kmalu zatem pa je odstopil s svoje funkcije ljubljanskega nadškofa.

Zadnje dni v središču pozornosti

Upokojeni nadškof Alojzij Uran je bil pretekle dni v središču pozornosti zaradi odloka Vatikana, da mora zaradi neznanih razlogov zapustiti Slovenijo. Stres in Uran sta informacijo potrdila minulo sredo, o razlogih za umik pa se je nekaj dni zgolj ugibalo. V sredinih Odmevih je nato generalni tajnik Slovenske škofovske konference Andrej Saje potrdil, da je vzrok za umik Urana domnevno očetovstvo in povedal, da se Uran seli v Trst.

Ozadje zgodbe si lahko preberite v teh člankih:

Rode zanika krivdo za Uranov izgon

Stres: Nasprotniki Cerkve izkoriščajo razcepljenost vernikov glede Urana

Quo vadis, Alojz Uran?