Kumulativni podatki evropskega trga počitniških vozil za zadnjih 12 mesecev kažejo na krčenje obsega trga avtodomov za 1 odstotno točko, evropski trg počitniških prikolic pa je v enakem obdobju zabeležil upad za dobrih 6 odstotnih točk. Adria Mobil je v izredno konkurenčnem panožnem okolju uspešno ohranjala oziroma na nekaterih trgih celo povečala svoj tržni delež, ki se skupno (počitniške prikolice in avtodomi) giblje na nivoju dobrih 6 odstotkov; v drugi polovici leta v družbi pričakujemo nadaljnji, a kljub vsemu manjši upad evropskega trga počitniških vozil, ki se bo po naših ocenah v letu 2012 gibal na nivoju 145.000 enot (počitniških prikolic in avtodomov), močna mednarodna prisotnost in uveljavljenost blagovne znamke Adria pa je v trenutnih okoliščinah nedvomno pomembna konkurenčna prednost.

Tako Adriino kolekcijo nove sezone 2013 odlikuje celovitost ponudbe v vseh produktnih kategorijah, ki v podrobnostih odgovarjajo na pričakovanja naših kupcev. Poleg kakovosti, inovativnosti in atraktivnega dizajna bo kupcem na voljo skupno več kot 110 produktnih različic, ki se lahko z individualnimi opcijami prilagodijo željam slehernega, tudi najzahtevnejšega uporabnika; uspešno realizirani razvojni projekti – predvsem velja omeniti novo generacijo počitniških prikolic ter novo, kompaktnejšo izvedbo integriranih avtodomov - so namreč najboljše izhodišče za še intenzivnejšo penetracijo blagovne znamke Adria na posameznih evropskih trgih.

Kot večkrat poudari generalna direktorica Adrie Mobil, Sonja Gole, ima ključno vlogo pri zagotavljanju uspešnega poslovanja družbe zagotovo odličen tim zaposlenih, ki s svojim strokovnim, predanim, inovativnim in zavzetim delom vsakodnevno uresničuje poslovne strategije družbe. Sonja Gole, ki že več kot 16 let uspešno vodi Adrio Mobil, največjo in najuspešnejšo družbo holdinga ACH, je bila na temelju svojih osebnostnih in strokovnih kompetenc na včerajšnji seji nadzornega sveta družbe imenovana tudi za generalno direktorico družbe ACH. Voditi jo bo pričela s 1. oktobrom 2012.

 »Imenovanje je načrtovana in dogovorjena sprememba, ki zagotavlja kontinuiteto dela in vodenja obeh družb. To imenovanje sprejemam in razumem kot veliko zaupanje in odgovornost, zato bom tudi v prihodnje vso svojo energijo vlagala v uresničevanje ciljev tako družbe Adria Mobil kot tudi holdinga ACH« je imenovanje komentirala Goletova.