Pred glasbenim festivalom Outside Lands v Los Angelesu, na katerem bo Metallica poleg Neila Younga & Crazy Horse, Foo Fighters, Becka, Norah Jones in Steviea Wonderja 11. avgusta nastopila kot glavna zvezda festivala, je bil bobnar Lars Ulrich poln hvale nad pevcem in kitaristom Jamesom Hetfieldom in njegovim ustvarjanjem skladb.

"Vsakič ko Hetfield vzame v roke kitaro, iz nje izvabi briljantne rife. Trudim se, da jih vse posnamem, da ne zaostajam preveč in jih podkrepim z bobni," je po poročanju britanskega BBC dejal Ulrich.

Po poročanju portala Loudwire, enega izmed najpomembnejših portalov za hard rock in heavy metal glasbo, naj bi nov album na prodajne police prišel prihodnje leto.

Zadnji studijski album zasedbe je "Death Magnetic" iz leta 2008, pri katerem so sodelovali s producentom Rubinom. Po albumu "...And Justice for All" iz leta 1988 je bil to prvi album, pri katerem niso sodelovali s producentom Bobom Rockom.

Lani je Metallica v sodelovanju z Loujem Reedom posneli album Lulu.

Zasedbo Metallica poleg Ulricha in Hetfielda sestavljajo kitarist Kirk Hammett in basist Robert Trujillo. Skupina, ki so jo ustanovili leta 1981, je posnela devet studijskih albumov in tri koncertne, 24 glasbenih videospotov in 45 singlov.

V svoji karieri je skupina prejela devet glasbenih nagrad grammy.