Nastope na olimpijskih igrah v Londonu ste po porazu proti Japonki Kaori Macumoto že zaključili. Ste zaradi tega kaj razočarani?

Jasno je, da pred vsakim dvobojem računaš in se pripravljaš na zmago, a se to pot ni izšlo. Po vsakem porazu sem razočarana, zato je tudi tokrat prisotnega nekaj grenkega priokusa, a bo kmalu minilo. Vedno je potrebno verjeti v pozitivni izid.

Kaj je prevesilo dvoboj v korist Japonke?

Macumotova je svetovna prvakinja iz Tokia leta 2010 in lanska bronasta s svetovnega prvenstva v Parizu, zato sem že vnaprej vedela, da so izkušnje na njeni strani. Kljub vsemu sem dala vse od sebe in se borila po najboljših močeh. Na koncu je verjetno odločila moja napaka pri izvedbi meta.

Ste imeli za Macumotovo pripravljeno kakšno posebno taktiko?

Kar dobro jo poznam, tako da sem poznale njene glavne prednosti in hibe. Toda ko pred dvobojem preučuješ nekoga, je lahko predvideti potek borbe, a ko se vse skupaj začne, seveda ni tako preprosto. Poskušala sem na vse načine, da bi prišla do napredovanja, a je bila Japonka enostavno premočna.

Kaj vam je po dvoboju dejal trener Marjan Fabjan?

Ni bil pretirano razočaran ali jezen. Prav nasprotno – pohvalil me je za odlično borbo in pristavil, da mi je le malo zmanjkalo do presenečenja, kar bi zmaga proti Macumotovi definitivno bilo.

Kako pa ste občutili vzdušje v olimpijski vasi?

Ne vem, če bosta našli koga, ki vam bo dejal, da ni dobro. Športniki se med seboj družimo, pogovarjamo in zabavamo, tako da je kaj lepšega težko doživeti.

Ste morda spoznali kakšnega svetovnega športnega zvezdnika?

Prav spoznala ne, sem pa jih videla mnogo. Skoraj vsi so povsem sproščeni in dostopni.

Kaj vam bo z olimpijskih igrah v Londonu najbolj ostalo v spominu?

Dvoboj vsekakor ne, saj sem potihem upala, da lahko dobim vsaj en dvoboj. Drugače pa sem bila izredno navdušena nad otvoritvijo. Še posebej mi bo v spominu ostal trenutek, ko smo se z ostalimi slovenskimi športniki sprehodili po olimpijskem stadionu.

Kdaj se vračate v domovino?

5. avgusta. Sedaj sem bom prelevila v navijačico in podpirala preostale slovenske judoiste in judoistke.