Po izgubljenih prvih treh nizih je v četrtem za Tokiča posijal žarek upanja. Gao Ning je postajal vse bolj nervozen, saj je vedel, da se lahko tekma z izgubljenim četrtim nizom obrne. Tokič je rešil dve zaključni žogici ter imel dve žogici za niz, obakrat s svojim začetnim udarcem. Ko je pri vodstvu z 12:11 v četrtem nizu zgrešil lepo žogico, je zasluženo izgubil. Moč Kitajca Wang Haa, ki se je na sosednji mizi mučil z nekdanjim svetovnim prvakom Avstrijcem Wernerjem Schlagerjem, bo občutil kdaj drugič.

"Treniraš, se trudiš, načrtuješ formo, želiš si pokazati najboljše, potem pa s takšno tekmo vse pokvariš. Žalostno. Zakaj ni bil moj dan? Ne vem. Enostavno ni bilo pravega gibanja, ritma v igri, preveč je bilo slabih udarcev... Vse je bilo slabo. Od začetka sem čutil, da se ukvarjam bolj sam s sabo kot z nasprotnikom. Ni težava v tem, da sem izgubil proti sicer odličnemu igralcu. Težava je v tem, da sem priznal premoč tekmecu, ki sem ga v tej sezoni že premagal, ki je šel v dvoboj gotovo precej pazljivo. To je najbolj boleče, še posebno zato, ker sem na začetku dvoboja začutil, da je tekmec zelo živčen," je bil po dvoboju izjemno samokritičen Bojan Tokič.

"V zadnjem nizu sem bil nekoliko boljši, a vse skupaj je bil zgolj kozmetični popravek. Ne zaslužim si nobenega aplavza za igro v zadnjem nizu," je Tokič nadaljeval. "Res je sicer, da če bi tekmecu ukradel zadnji niz, bi mu lahko še kakšnega, morda bi tudi bolje začutil žogico. A takšna obremenjevanja so po porazu, kot sem ga doživel, brezpredmetna."

"Kako gledam generalno na olimpijski turnir? Nisem naredil nobenega spodrsljaja niti presežka. Turnirja ne morem zapustiti z dvignjeno glavo. Za uvrstitev med najboljših 16 sem dobil premagljivega nasprotnika in tega nisem izkoristil. Še več, v tem dvoboju nisem pokazal skoraj ničesar. Morda se mi bodo vsi treningi obrestovali čez kakšen mesec. A tedaj to ne bo tako pomembno, kot je na olimpijskem turnirju," je sklenil Tokič.

Po dvoboju je bil potolčen tudi trener Bojan Rak. "Bojanu ni uspelo zapreti igre Gaa Ninga. Da ni bil njegov dan, se je videlo, ko v daljših izmenjavah udarcev praktično ni dobil nobene točke. Seveda je prisotno razočaranje. A ko bomo stvar prespali, bomo bržčas ugotovili, da v Londonu nismo naredili nobene napake. Takšne lekcije, kot jo je včeraj dobil Bojan, so sestavni del športa. Treba je gledati naprej in se truditi, da se kaj takšnega ne ponovi," je svoje videnje opisal slovenski selektor.