Testno obdobje bo trajalo še vse do konca avgusta, potniki pa lahko za zdaj po spletu brezplačno brskajo na dveh medkrajevnih avtobusih s končnima postajama na Vrhniki in Brniku ter na dveh mestnih avtobusih. Mestni avtobus z brezžičnim internetom je bilo v preteklem mesecu mogoče uloviti na bolj obremenjenih progah, in sicer 1, 3, 6, 9, 14 in 25, medtem ko je drugi krožil na progah 2, 12, 19, 21, 22, in 23. "Skupno je bilo v mesecu juniju prenesenih okoli 16 megabajtov podatkov na vseh progah, ki so vključene v testiranje," je pojasnila svetovalka za komuniciranje na Ljubljanskem potniškem prometu Tamara Deu Ošlak in dodala, da potniki za zdaj pri uporabi interneta, na katerega se jih lahko hkrati poveže do 32, niso naleteli na kakšne tehnične težave, je pa lahko povezava nekoliko počasnejša, če je na internet sočasno povezanih veliko uporabnikov. Najpogosteje so sicer po spletu brskali potniki na medkrajevnih avtobusih, kar je razumljivo, saj vožnje od enega do drugega kraja trajajo dlje, še posebno v prometnih konicah, ko so zamaški in zastoji stalnica. "Na medkrajevnih avtobusih je bilo za 50 odstotkov več tistih, ki so se povezali na internet, kot na mestnih progah," je še povedala Deu-Ošlakova.

Tehnološko napredni avtobusi, ki so po ulicah začeli voziti že v začetku junija, so sicer označeni z nalepkami WiFi. Potniki lahko tudi od doma preverijo, na kateri progi na posamezen dan vozi avtobus z internetno povezavo, in sicer tako, da pokličejo prometno-nadzorni center na telefonsko številko 01 58 22 455.

Poleg tega naj še omenimo, da naj bi Ljubljana jeseni vendarle dobila tudi težko pričakovano brezžično omrežje, ki ga bo sestavljalo okoli 1360 po mestu razporejenih brezžičnih točk.