Jani Kavšek iz Kamnika je prepričan, da je praksa v tem času že dovolj jasno pokazala, da prometna ureditev krožišča ni dobra. "Vozniki ne upoštevajo nit vertikalne niti horizontalne prometne signalizacije, zato prihaja do nevarnih situacij in prometnih nesreč," je Kavšek pisno opozoril tudi DRSC. Prav to ugotavljajo tudi na občini Kamnik. "Zavedamo se problematike omenjenega krožišča in se popolnoma strinjamo z ugotovitvami občana. Na to smo že opozorili DRSC, kjer so se zavezali, da bodo preučili novo projektno rešitev, ki bi bila bolj sprejemljiva za voznike," je pojasnila občinska predstavnica za odnose z javnostjo Janja Zorman Macura. Poleg tega so imeli na DRSC tudi že tri sestanke, kjer so govorili prav o nepriljubljenem krožišču.

Policija je na krožišču na Duplici samo v tem letu obravnavala že osem prometnih nesreč, ki so se pripetile zaradi nepravilne vožnje oziroma zaradi nepravilnega vključevanja in izključevanja iz krožišča. Prometne nesreče so se končale zgolj z gmotno škodo, navajajo na policiji. Dodajajo, da so stanje prometne varnosti na omenjenem krožišču predstavili tudi pristojnim službam občine Kamnik, ti pa so obvestili DRSC, ki je upravljalec državne ceste.

A na DRSC so na opozorila občine in ugotovitve policije več kot očitno pozabili. Na opozorilo in vprašanje, kdaj bodo poskrbeli za primernejšo ureditev krožišča, namreč odgovarjajo, da so po nedavnem opozorilu, da naj bi v krožišču prihajalo do kršitve prometnih predpisov, zaprosili policijo za opažanja in podatke o nesrečah. "Šele na podlagi teh bomo ugotovili, ali je opažanje voznika subjektivne narave ali pa ima s prometno ureditvijo težave več voznikov," so zapisali po že treh sestankih s predstavniki občine.