Uvod v dvoboj je bil maratonsko dolg. Potem ko so dvoboj zaradi dežja v nedeljo prestavljali, ste zvečer stopili celo na igrišče, začeli pa ga vendarle niste.

Nedelja je bil težka, kar osem ur sem čakal tako, da sem ležal v garderobi. Vmes sem se šel dvakrat ogrevat, da sem se malo zbudil, dvoboj so sicer prestavljali na vsake pol ure. Na koncu so me postavili na mokro igrišče, kar je kritika za organizatorje, saj je bilo zelo nevarno. Nekateri so v takšnih razmerah celo igrali tekmo, na srečo se nihče ni poškodoval.

Proti Indijcu Vardhanu, ki je vskočil po odpovedi Nemca Kolschreiberja, ste bili velik favorit?

Zaradi te vloge mi je bilo zelo težko pred dvobojem. Sam sebi sem si postavil nalogo, da tekme ne smem izgubiti. Takšne tekme je najtežje igrati. Najpomembnejši je bil dogovor s trenerjem Blažom Trupejem, da tekmo začnem agresivno, kar sem tudi uresničil z odvzemom servisa nasprotniku že v prvi igri ter takoj pokazal, kdo je šef na igrišču.

Igrali ste na zadnjem, domala zakotnem igrišču številka 19. Koliko vas je motilo navijanje in kričanje s sosednjih igrišč z večjimi tribunami?

Skoraj nič, ker sem bil osredotočen na svoji igro. Ko se postavim, da bom serviral ali ga branil, sem v svojem svetu zbranosti, ko ne slišiš nič, niti ne vidiš ljudi, ki hodijo mimo. Tega se naučiš skozi leta igranja in meni je to uspevalo zelo dobro.

Na OI ste prišli s povabilom ITF, imeli pa ste srečo z odpovedjo Nemca Kolschreiberja, ki vam ga je določil žreb za prvi krog.

Povabilo sem si zaslužil z dosežki. Pri odpovedi sem imel veliko srečo, ker je Kolschreiber zelo dober igralec na travi in bi ga bilo težko premagati. V zadnjih tednih sem imel veliko smole v Umagu in nato še na dveh turnirjih, ko sem izgubil proti kakovostnim tekmecem, a sreča se vedno obrne. Na veliko veselje se je to meni zgodilo prav na OI.

Koliko občutite olimpijski duh?

Veliko igralcev pride po izkušnje, manj po rezultat, ker na OI štejejo le kolajne. Večina je prišla doživet dogodek, med njimi sem tudi jaz, čeprav se ne predajam. Če bi dejal, da sem prišel po kolajno, bi se mi verjetno smejali vsi. Dobil bom izkušnje, ki mi bodo koristile naprej.

V drugem krogu se boste pomerili s Špancem Davidom Ferrerjem.

Mnogi zmotno menijo, da Ferrer ni kakovosten igralec na travi, jaz menim povsem drugače. Je zelo neugoden tekmec zlasti na travi, kjer je zelo pomembno vračanje žogice, saj spada med tiste teniške igralce, ki redno vračajo servise nasprotnika v igrišče. Za nameček je nepopustljiv, se ne predaja, teče za vsako žogo, ne dela neizsiljenih napak. Čaka me težak dvoboj, vendar ne bom se predal že pred začetkom, ampak bom skušal igrati čim bolj sproščeno. Za zmago bom moral pokazati najboljši tenis v življenju.