"Slovenska polfinala skupina je le na videz lažja od prve, v kateri so favoriti Nova Zelandija, Avstralija in Nemčija. Izenačenost je velika, za nameček Litvanca običajno takoj napadeta in s tem naredita tekmo še težjo. Žreb je slovenski posadki določil progo številka pet, ki bo ugodna, če se vreme ne bo spremenilo, saj v tem primeru ni neugodnega bočnega vetra. Sem optimist. Iztok in Luka že dolgo nista bila tako sproščena, obenem sta samozavestna, ker sta zelo kakovostno trenirala," je dejal Jernej Slivnik, vodja veslaškega dela slovenske reprezentance, v kateri so še selektor Miloš Janša, fizioterapevt Marko Roner in zdravnica Nada Rotovnik Kozjek, ki sicer ne biva v olimpijski vasi.

Slivnik je veslač od otroštva. Začel je kot krmar in bil član jugoslovanskega četverca s krmarjem s pisano nacionalno zasedbo Slovencev, Hrvatov in Srbov, ki je leta 1990 na Tasmaniji osvojil peto mesto, nadaljeval kot veslač, trenutno je generalni sekretar veslaške zveze. Olimpijske igre prvič doživlja v živo. "Ker bivamo v ločeni olimpijski vasi, še nismo občutili olimpijskega vzdušja. Vse skupaj je zelo podobno svetovnemu prvenstvu, le da je vse skupaj precej večje, zlasti po številu udeležencev, velikosti tribun in varnosti. Z izjemo eksotov gledamo znane obraze, a v zraku je čutiti napetost, ki jo prinaša olimpijski nastop, saj se z njim končuje štiriletni ciklus dela. Reprezentance imajo ob sebi zelo široke spremljevalne ekipe, pri tem tudi Slovenci ne zaostajamo veliko s štirimi spremljevalci za dva tekmovalca," je olimpijski utrip opisoval Slivnik, ki ima obilo dela z logistiko.

Iz domovine je s kombijem pripeljal čoln, zraven pa še kopico opreme za masažo, regeneracijo in dodatno prehrano. Na tekmovališču je oficir za zvezo med vodstvom tekmovanja in slovensko reprezentanco. Vseskozi je na preži, kaj se dogaja na vodi in ob njej, da posreduje informacije naprej, obenem je še tiskovni predstavnik za odnose z mediji. Postal je pravi specialist za veter, ki je stalni spremljevalec tekmovanj na jezeru Eton.

"Na vsakem koraku je čutiti, da je Anglija zibelka veslanja z bogato tradicijo, katera je največja prav v predelu, kjer so olimpijski boji za kolajne. Vzdušje je že od prve tekme izjemno, gledalci niso le na tribunah, ampak je pravi koridor ljudi na vseh 2000 metrih proge od starta do cilja. Vsi so izjemni poznavalci veslanja in ne le obiskovalci, ki jih je zajel olimpijski duh. Za veslanje po vsem svetu je veliko priznanje, da je na odprtju olimpijski ogenj na stadion prinesel legendarni angleški tekmovalec Steven Redgrave," je klepet sklenil Slivnik in odšel novim nalogam naproti.