Voznica je vozila iz smeri Miklavža proti Mariboru, na Ptujski cesti pa je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala levo ter trčila v zaščitno kovinsko ograjo, ki ločuje obe smerni vozišči. Kovinski delci ograje so prebili pločevino vozila in v vozilu poškodovali voznico ter 36-letnega sopotnika. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, kjer je voznica ob 1.34 umrla, sopotnik pa je hudo telesno poškodovan zadržan na zdravljenju.

Sicer pa so policisti v noči na ponedeljek obravnavali 21 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, pet pa jih je bilo lažje poškodovanih. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 48 kršitev javnega reda in miru ter 29 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 30-krat posredovali na javnih krajih in 18-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali šest voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, deset vlomov, dve poškodovanji tuje stvari, lahka telesna poškodba in nasilništvo.