Neugodni Argentinec je v odločilnem nizu vodil igro do vodstva s 7:4, nato pa je Bojan Tokič pokazal, zakaj je eden najboljših evropskih igralcev. Odigral je zbrano ter z zmago 11:8 poskrbel, da je bil mrzel zrezek še vedno odličnega okusa, medtem ko je trenerja Bojana Raka ob uvrstitvi Tokiča v šestnajstino finala skoraj zadela kap.

Kaj se je dogajalo po prvem nizu, v katerem ste delovali kot št. 1 svetovnega namiznega tenisa?

Bil sem zelo presenečen. Trenerju sem takoj rekel, da pravljica ne bo trajala v nedogled. Vedel sem, da bo težko držati takšno raven igre kot tudi koncentracijo. Kljub temu sem imel do vodstva s 3:1 v nizih vse pod kontrolo, potem pa sem storil nekaj neumnih napak. Liu Song je sicer na svetovni lestvici res 120., a njegove kvalitete so precej boljše. Na olimpijski turnir je prišel izjemno pripravljen in zelo težko ga je bilo poslati domov. Argentinec igra manj turnirjev na leto, na vse pa pride odlično pripravljen. Že pogled nanj kaže, da je izjemno fit. Po drugi strani je igralec, ki mi ne ustreza. Obrambne igre ne maram, zato sem se bal njegove obloge.

Kako ste v celoti zadovoljni z igro v drugem krogu?

Nekatere stvari niso bile optimalne, a ne morem iskati perfekcionizma na olimpijskem turnirju. Forehand je bil dober, igra nad mrežico tudi, a vseeno je v dvorani za trening vse skupaj izgledalo precej bolje. Ni lahko prebiti ledu na olimpijskih igrah in prepričan sem, da bo danes dosti lažje in boljše.

Zanimivo je, da servisa z backhand stranjo sploh niste uporabljali. Zakaj ne?

Če bi mi Liu začetni udarec vračal predvsem s forehandom, bi ga gotovo uporabljal. Po drugi strani mi je nagajal z rdečo gumo, tako da sem se bil primoran gibati zelo hitro in biti na vsaki žogi maksimalno pripravljen s telesom. Ves čas sem silil v nekaj in si govoril, da ga bom začutil. A ga nisem povsem. Dobro, da sem na koncu odigral zelo pametno in mu večino žogic odigral na forehand.

Se strinjate, da ste imeli veliko športne sreče z žogicami, ki so zadele zgornji del mreže in konec mize?

Se strinjam, čeprav med samim dvobojem tega nisem občutil. Ko si skoncentriran na vsako točko, nimaš časa razmišljati o sreči, temveč si želiš vsako žogico odigrati čim bolje.

Vaš današnji tekmec bo deveti nosilec Singapurec Gao Ning, ki bo odigral prvi dvoboj na olimpijskem turnirju. Vam bo kaj laže, glede na to, da ste že ogreti?

V tej sezoni sva odigrala dva dvoboja, vsak je dobil po enega. To je zame zelo pomembno, saj vem, da lahko premagam tako kvalitetnega igralca, kot je Gao Ning. To me navdaja z optimizmom. Gao Ning je že vrsto let med najboljšimi 15 igralci, kar govori o tem, da je boljši igralec od mene, a še zdaleč ne nepremagljiv.