Na poti do Wimbledona smo v soboto okrog poldneva naleteli na cestno blokado. Povzročil jo je slovenski predsednik Danilo Türk, zaradi katerega se je ob obisku prestižnega turnirja zaprla cesta. Prvi mož Slovenije na jugu Londona ni bil dolgo, saj si je še isti dan ogledal cestno kolesarsko dirko, obiskal slovensko delegacijo v olimpijski vasi ter bil na koncu sobotnega večera prisoten še na otvoritvi slovenskega lokala. Dlje je bila v Wimbledonu prva dama Amerike Michelle Obama. Glasno je navijala za velemojstrico Sereno Williams, ki je na centralnem igrišču "pojedla" Srbkinjo Jeleno Janković, nato pa je v večernem sporedu ploskala plavalnemu junaku Ryanu Lochteju, ki bo bržčas v Londonu zasenčil najuspešnejšega olimpijca vseh časov Michaela Phelsa.

Tretji dvoboj na centralnem igrišču med Federerjem in Fallo je bil poln preobratov, ki jih je zrežiral žilavi Kolumbijec. Da bo dvoboj za švicarski ekspres težak, je napovedal pogled na medsebojno statistiko, saj je imel Falla predlani v prvem krogu Wimbledona proti Federerju zaključno žogico za zmago.

V prvem nizu je Federerja zmotil glasen kolumbijski novinar, ki se je tako drl v mikrofon, da se je tresla celotna medijska tribuna. Ko ga je Federer grdo pogledal, se je novinar umiril, Švicar pa je z enim odvzemom servisa gladko dobil prvi niz. V drugem nizu je bil glavni junak dojenček, ki se je dobro minuto drl na vso moč, glavni sodnik pa je skrbel za smeh, ko je gledalce miril s besedami: "Tišina, prosim. Hvala." Dojenček se je drl še bolj in skrbel za odlično vzdušje. Ko je Federer v drugem nizu pri vodstvu s 5:3 zapravil tri zaključne žogice, izgubil prvi servis ter v nadaljevanju še drugega, je postalo izjemno zanimivo v boju z velikim ciljem Baselčana, ki si želi osvojiti svoj prvi olimpijski turnir. Še posebej potem, ko je Kolumbijec v odločilnem nizu slovitemu tekmecu odvzel servis in povedel s 3:2 v igrah. V nadaljevanju je FedEx pokazal moč ter s štirimi zaporednimi dobljenimi igrami preprečil, da bi Falla pripravil enega največjih presenečenj v teniški zgodovini olimpijskih iger. "Težak dvoboj, neugoden tekmec in dober konec. To je najpomembnejše. Veseli me, da sem igral dobro. To me navdaja z optimizmom," je bil zadovoljen Roger Federer.

Slovenski teniški igralci so imeli prosto soboto. In nepričakovano tudi nedeljo, saj jim je vreme preprečilo, da bi ob neprestanih prestavitvah stopili na sveto travo. Novost je bila le ta, da naj bi imel povabljenec na olimpijski turnir Blaž Kavčič za tekmeca Nemca Philippa Kohlschreiberja, ki je še v soboto v Kitzbühlu igral finale turnirja na pesku, na katerem se je poškodoval, tako da je dobil precej lažjega tekmeca, Indijca Vishnja Vardhana. Danes in v prihodnjih dneh se v Wimbledonu obeta izjemno natrpan spored.