Glede na značilnosti Brajkoviča, ki je bil edini Slovenec v vodilni skupini, v sprintu za tretje mesto ni imel možnosti za kolajno.

Da. Skupina je bila zanj prevelika. Ko je pobegnil Vinokurov, ga ni niti skušal loviti, bil je v pat položaju. Bole v odločilnem trenutku ni bil tam, kjer bi moral biti, da bi se pridružil skupini, ki je šla v lov za ubežniki. Na koncu je bron osvojil Norvežan Kristoff, ki je počasnejši od Boleta. Božič je ostal s sprinterji, sicer pa je naredil tisto, kar je zmogel.

Poteza Brajkoviča, ko se je že po 20 kilometrih pridružil ubežnikom, je bila prava poteza.

Super, ker je izpolnil dogovor, da pokriva nevarne pobege. Med dirko sem že verjel, da bo kombinacija 12 izredno kakovostnih ubežnikov prišla celo do cilja. Če bi vzdržali do konca, bi Slovenija imela kolajno.

To je bila dirka, na kateri je ves svet tekmoval proti samozavestnim Britancem oziroma kar moštvu Sky, saj so imeli v Avstrijcih še dva pomočnika.

Ko so imeli ubežniki sredi dirke prednost šestih minut, sem bil prepričan, da jih do konca ne bodo več ujeli. Približali so se sicer na pol minute, a na koncu jih je pobralo. Tanka je črta med uspehom in neuspehom.

Kako ste videli zmago Aleksandra Vinokurova ob zaključku športne poti?

Je nisem videl, saj sem bil daleč zadaj z avtomobilom. Ker sem imel avto številka 13, ceste so ovinkaste, ob njih pa polno ljudi, sem v vseh 250 kilometrih le trikrat videl rep skupine. Kaj takšnega se mi še ni zgodilo. Uradni radio dirke je bil popolna katastrofa. Šele deset minut po koncu dirke, ko smo zavili v bokse, sem od varnostnikov izvedel, kdo je zmagal. Zmaga Vinokurova je presenečenje za tiste, ki ga ne poznajo dobro. Potrdil je sloves izjemnega borca, ki je maksimalno izkoristil razmere na dirki in v zadnjih desetih kilometrih potrdil svojo kakovost.

Fantje so se pritoževali, da so bili zaradi prepovedi radijskih povezav povsem odrezani od informacij.

Težava ni v prepovedi zvez, ampak so prireditelji povsem zatajili, saj fantje niso imeli nobenih informacij. Dirka jim je ušla izpod kontrole takoj po startu. Gledalcev je bilo preveč, zato jih je bilo veliko kar na cesti. Čeprav so postavili veliko ograj, jih je bilo še vedno premalo. Tabla, na katerih na dirkah brez zvez posredujejo kolesarjem informacije, je bila povsem nefunkcionalna. Brajkovič je samo trikrat v celem dnevu izvedel, kakšna je prednost njegove ubežne skupine. Zaradi ozke ceste tisti, ki smo imeli tekmovalce v ubežni skupini, nismo mogel naprej, da bi se z njimi pogovorili. Popolna zmeda, odvisni so bili le od lastne presoje, kaj naj naredijo.

Brajkovič je bil ves dan v begu, koliko moči mu je še ostalo za kronometer?

Do srede ima dovolj časa za regeneracijo. Jani je tako dober, da se še sam tega ne zaveda, niti sam sebi ne verjame.