Na tekmi je blestel Lionel Messi, ki je dosegel hat-trick in se tako po lažji poškodbi v moštvo vrnil na najboljši možni način. Poleg prvega zvezdnika Kataloncev pa so se med strelce vpisali še Dani Alves, Sergio Gomez, Deulofeu, dvakrat pa je mrežo zatresel Alexis Sanchez.

"Rabil sem počitek. V določenem trenutku pretekle sezone sem bil zares na smrt utrujen. Popolnoma brez moči,“ je po srečanju priznal 25-letnik, ki je na na tekmi, na kateri je Barcelona igrala brez vseh španskih reprezentantov, odigral nekaj več kot 60 minut.

Katalonci so sinoči dobili še drugo tekmo pod vodstvom novega trenerja Tita Vilanove, po besedah Messija pa se z njegovim prihodom na klop v ekipi ni kaj bistveno spremenilo. "V primerjavi s preteklo sezono ni nobenih razlik. Čeprav je prišlo do spremembe na trenerski klopi, sam ne občutim nobene razlike. Treniramo enako, obkrožajo me isti ljudje in še naprej mi je v tej ekipi zelo lepo. Tito Vilanova je odličen strateg, zato ni prav nobenih težav in vse poteka v enakem ritmu,“ je še zatrdil najboljši nogometaš na svet.