Iz druge vrste bosta 11. dirko sezone začela svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) ter drugi britanski voznik McLarna Jenson Button. Peti startni položaj si je privozil Finec Kimi Räikkönen (Lotus), šestega pa vodilni v skupnem seštevku SP Fernando Alonso (Ferrari).

Na koledarju formule ena še naprej 20 dirk

Na koledarju formule ena za sezono 2013 bo še vedno 20 dirk, je potrdil vodja tekmovanja Bernie Ecclestone. Prihodnja sezona naj bi se začela 17. marca s preizkušnjo za VN Avstralije in končala v Braziliji. Na koledarju bi se lahko znašli tudi dve novi progi, toda Ecclestone tega še ni potrdil.

V novi sezoni bi lahko dirkači nastopili tudi na dirkah v ZDA v Austinu in New Jerseyju. Ecclestone je v pogovoru za Autosport.com potrdil, da nadaljuje pogovore z organizatorji dirke v Nürburgringu, kjer pa še morajo prej še rešiti finančne težave, saj je pred dnevi podjetje, ki ima v lasti dirkališče, šlo v stečaj. "Z njimi se pogovarjamo, bomo videli. Moramo obdržati nemško dirko - torej moramo storiti vse, kar znamo. Poizkusili jo bomo rešiti, toda mislim, da dirkališče ni naprodaj."

Ko so ga vprašali, kaj bi se zgodilo, če dirke na Nürburgringu ne bo, pa je Ecclestone odvrnil: "Bomo pa na Hockenheimu."