Poleg teh pa ima Delavski dom tudi nove stanovalce in solastnike. To so kranjski študentje, ki so od Sveta gorenjskih sindikatov kupili 144 kvadratnih metrov velike poslovne prostore za svoje potrebe. Sindikati so tako s prodajo prostorov študentom zaslužili kar 175.000 evrov.

Klub študentov Kranj je svoje nove prostore po nakupu tudi prenovil. "Imamo delovni prostor, informacijsko točko in sejno sobo. Prvič v svoji zgodovini imamo lastne prostore. Sredstva smo zagotovili sami, varčevali smo dolgoročno, odločitev o nakupu pa je sprejel upravni odbor že lani," nam je pojasnila Mojca Jagodic, ki skrbi za stike z javnostjo Kluba študentov Kranj. Tako zdaj Delavski dom v velikem delu obvladujejo sedanji in nekdanji študentje prek Centra mladih, Art centra in zgoraj omenjenega kluba.

Pred približno desetimi leti je Klub študentov Kranj ustanovil Center mladih. Slednjega je kot prvi direktor vodil Aleš Sladojevič, kasneje viden kranjski mladi politik in direktor mestne uprave do leta 2010. Že ob ustanovitvi Centra mladih kot "zavoda za interesne dejavnosti otrok in mladine" pa je bilo jasno, da je ključnega pomena posredovanje zaposlitev študentov kot vir prihodkov. Tako je prek Centra mladih nastal študentski servis, zdaj Agencija M servis, ki prav tako deluje v Delavskem domu. Z vsemi temi zavodi, agencijami in podjetji so bili povezani tudi člani liste Mladi za Kranj, ki je uspela s svojim županom Damjanom Pernetom leta 2006, danes pa ima v mestnem svetu le še enega svetnika. Klub študentov Kranj je sicer eden največjih študentskih društev pri nas z več kot 3000 člani. Na leto pripravijo okoli 250 različnih dogodkov, vrhunec pa je vsako leto majski Teden mladih, v organizacijo katerega namenijo okoli 100.000 evrov.

Pred leti je v Delavskem domu deloval tudi kino Storžič, ki so ga študenti ugasnili s pojasnilom, da bo tam nastalo novo kulturno prizorišče. Dvorana kina je zdaj že osem let zapuščena, obnove ni nikdar dočakala, na problematiko pa so že opozarjali tudi mestni svetniki. "Zadeva miruje, ker nam prenove ni uspelo izvesti," nam je včeraj pojasnil Roman Dolhar iz Art centra, ki deluje na istem naslovu kot Center mladih.