Prireditve, ob slovenski zastavi so dvignili tudi zastave Bosne in Hercegovine, Džibutija, Gruzije in Tunizije, se je udeležilo dobrih 30 slovenskih športnikov in športnic, med njimi kajakaši, kanuisti, plavalci, teniške igralke, strelci, lokostrelec ... V delegaciji ni bilo predsednika Republike Slovenije Danila Türka, ki se je zaradi tehničnih težav letala zadržal v Benetkah in bo danes v London prispel z zamudo.

Prireditelji so pripravili krajši kulturni program z obilico glasbe, sledile pa so slovesne predaje simboličnih daril vseh vodij delegacij, med njimi tudi slovenske, ki jo vodi Bogdan Gabrovec.

Predsednik OKS Janez Kocijančič je pohvalil organizatorje za do zdaj dobro opravljeno delo, z ocenjevanjem pa želi razumljivo počakati do konca iger: "Predvsem je bila navada Juana Antonia Samarancha, da je za vsake igre dejal, da so najboljše doslej. Jaz bi z oceno počakal, pa potem ocenil. To bodo predvsem zelo konkurenčne olimpijske igre za športnice in športnike, oziroma težke, saj bo zelo težko doseči dober rezultat, posebej zato ker so tukaj sami odlični športniki vseh narodov. Zaenkrat lahko rečem, da so prvi vtisi zelo dobri. Organizatorji so se potrudili, potrudilo pa se je tudi vreme, ki je vsaj v teh dneh zelo lepo." Tudi na športnike v slovenski ekipi ni želel dajati pritiska: "Želim si, da bi slovenski šport ostal tak kot je, da bi nadaljeval z uspehi, da bi se glede na velikost dežele obdržal v svetovnem vrhu."