Glavna ženska vloga pa medtem še čaka na potrditev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Režiser James Mangold je sicer zanikal govorice, da jo je Jessica Biel zavrnila tik pred zdajci, vendar ni želel komentirati, komu bo pripadla vloga mutantke Viper. Dodal pa je, da zgodba ne bi mogla biti bolj domišljijska.

Wolverine, junak s kovinskimi kremplji, je ena izmed Jackmanovih najbolj znanih vlog. Avstralska vlada je za snemanje filma prispevala 12,8 milijonov avstralskih dolarjev (11,2 milijona evrov).

Triinštiridesetletni Jackman se je pošalil, da bi lahko avstralska premierka Julia Gillard, ki je v torek obiskala prizorišče filma, igrala v filmu, ki prikazuje Wolverinovo popotovanje na Japonsko.

"Ravnokar smo imeli avdicijo, premierka je neverjetna. Ne vem, če ste vedeli, da so se njeni predniki ukvarjali tudi z borilnimi veščinami; filmsko dogajanje je postavljeno na Japonsko, ona pa je zelo spretna pri vihtenju meča," je dejal igralec.

Spregovoril je tudi o boju s kilogrami, ki jih je pridobil za vlogo Jeana Valjeana v filmski priredbi Nesrečniki (Les Miserables). Priznal pa je, da je vloga Wolverina, v kateri je prvič nastopil pred 12 leti, steber njegove kariere. "Še vedno obožujem ta lik," je povedal Jackman.

"Takrat nisem imel izbire, sprejel sem, kar mi je prišlo na pot, a zgodilo se je, da mi je pot prekrižala vloga verjetno najbolj kompleksnega in zanimivega junaka," je pojasnil in dodal: "Vedno sem rad igral in ko mi ne bo več všeč, tega ne bom več počel."