"V času prikazovanja omenjenega filma, kar velja tudi za premiero, ne načrtujemo poostrenih nadzorov, saj nismo prejeli nikakršnih obvestil uradnih organov, da obstaja nevarnost ponovitve dogodkov iz ZDA v Sloveniji. Vzdrževanje reda in miru bo v Kolosejevih multipleksih kot običajno opravljala varnostna služba," so za STA povedali pred premiero.

Po krvavem napadu na premieri najnovejšega filma o Batmanu, ki se je zgodil minuli petek v kraju Aurora blizu Denverja, so v ZDA nemudoma poostrili nadzor v kinodvoranah, med drugim so prepovedali nošenje mask in kostumov. Studio Warner Brothers je odpovedal tudi premiero novega filma v Parizu.

Za poostren nadzor ob premieri filma so se odločili tudi v Nemčiji, prav tako so kinematografi pozvali obiskovalce, naj se odpovejo maskam in kostumom.

Režiser Christopher Nolan v zadnjem delu trilogije o temačnem varuhu pravice prikaže Batmanov spopad z nadnaravno močnim in nepredstavljivo zlobnim kriminalcem Banom, ki želi uničiti Gotham City. Toda ker je Batman pred osmimi leti sprejel krivdo za zločine, ki jih ni storil, so ga izobčili, zato se mora najprej soočiti z lastnimi demoni in strahovi, vsebino razkriva spletna stran Koloseja.

Ameriški mediji so sicer po napadu ugotavljali, da dejanje 24-letnega mladeniča, ki je napad izvedel z granatami, s solzivcem, polavtomatsko puško, šibrovko in dvema pištoloma, spominja na epizode iz stripov in filmov o tem superjunaku. Novi film o Batmanu na primer vsebuje prizor, v katerem se zamaskirani napadalec s pajdaši pretihotapi na nogometni stadion ter s puškami in eksplozivom izvede napad na množico navijačev.