Tožilci so poroto s pomočjo 83 prič, od katerih nobena ni videla zločina, prepričali, da je William Balfour 24. oktobra 2008 vstopil v hišo, kjer je nekoč živel in ubil 57-letno mater Hudsonove Darnell Donerson ter 29-letnega brata Jasona Hudsona. Nato je ugrabil 7-letnega nečaka Hudsonove Juliana in ga ubil v avtomobilu, ki so ga policisti našli tri dni po tragediji.

Motiv naj bi bil ljubosumje in maščevanje. Igralkina sestra Julia Hudson se je z Balfourjem poročila leta 2006, dve leti kasneje pa ga je pognala iz hiše zaradi nasilništva. Takrat je zagrozil, da bo pobil vso družino. Za pokol naj bi se odločil, ko je izvedel, da ima Julia novega fanta.

Preiskava ni odkrila nobenih materialnih dokazov, ki bi Balfoura povezovali z zločinom in odvetnica po službeni dolžnosti Amy Thompson je poroti predstavila alternativno teorijo, da je družino pobil nekdo povezan z Jasonom Hudsonom, ki se je ukvarjal s preprodajo kokaina.

Jennifer Hudson je bila leta 2004 finalistka oddaje Ameriški idol, kjer je zaslovela s svojim pevskim talentom. Prebila se je v Hollywood in leta 2007 dobila oskarja za stransko vlogo v filmu "Sanjske punce".