Na območju ob meji s Hrvaško je danes dopoldne Mura dosegla največji pretok, po ocenah Agencije RS za okolje (Arso) pa bo postopoma začela upadati predvidoma v noči na torek.

V zgornjem toku Mure v Sloveniji se bo reka začela vračati v strugo, v spodnjem toku pa bo še poplavljala znotraj poplavnih nasipov.

Pretok Mure v Gornji Radgoni je danes ob 7. uri znašal 810 kubičnih metrov na sekundo, v Petanjcih pa 940 kubičnih metrov na sekundo in se zmanjšuje.

Na Vipavskem burja še vedno dosega hitrost nad 100 kilometrov na uro

Nevšečnosti na Obali in na Vipavskem pa tudi danes povzroča burja. Kot so zapisali na spletnih straneh Arsa, sicer burja slabi, vendar najvišje hitrosti še vedno dosegajo nekaj nad 100 kilometrov na uro.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so tako za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton zaprte hitra cesta Razdrto-Vrtojba med razcepom Nanos in Ajdovščino ter ceste Podnanos-Ajdovščina, Ajševica-Selo ter Tri hiše-Vogrsko.

Koprsko tovorno pristanišče danes odprli, nato pa spet zaprli

Koprsko tovorno pristanišče, ki je bilo zaradi burje zaprto od nedelje, so danes zjutraj sicer sprva odprli za tovorni promet, vendar je zaradi sunkov burje trenutno spet zaprto, so za STA povedali za upravi za pomorstvo. Zaradi poplavljanja reke Mure je do nadaljnjega zaprt tudi mejni prehod Hotiza.