Le nekaj dni po smrti 27-letne Amy Winehouse, ki so jo odkrili mrtvo na njenem domu v Camdenu, so se v medijih pojavile napovedi o posthumnih albumih (doslej je izšel samo en) in biografskih knjigah s strani tistih, ki naj bi jo najbolje poznali. Vedno več pa je bilo tudi podrobnosti o njenem življenju in dogodkih pred smrtjo.

Amy se je za čas življenja v medijih ponavadi pojavljala skupaj s škandali, spori s paparaci, povezanostjo z drogami in alkoholom, norimi zabavami, ki se jih je udeleževala s Petom Dohteryjem in nekdanjim možem Blakom Fieldrom Civilom. Njen oče Mitch pa je po smrti izpostavil še njeno dobrodelno plat. Z njenim premoženjem naj bi upravljal ravno iz razloga, ker bi Amy denar dala vsakemu, ki bi jo prosil.

A kljub vsem drobnim "sladkim" podrobnostim je Amy mnogim ostala v spominu po zadnjem koncertu v Beogradu, kjer se je opotekala na odru, pozabljala besedilo, bila popolnoma pijana in je nazadnje celo odpovedala nastop. Čeprav naj bi se drog uspešno odvadila, ji očitno to vseeno ni uspelo.

Mlada in neverjetno nadarjena pevka je za seboj pustila dva nagrajena albuma, ki sta se po njeni smrti prodajala bolje kot za čas njenega življenja. Mnogi glasbeniki pa so ji še danes hvaležni, saj jim je s svojim žanrom odprla vrata v svet glasbe, ki je bil prej skrit. Zaradi nje so tako uspele Duffy, Adele in Kate Nash.