V pripravah na deseto obletnico svojega prvega naskoka na dirko preko Amerike prihodnje leto je Baloh odlično opravil s svojo tretjo ultramaratonsko kolesarsko preizkušnjo letos. Po drugem mestu na dirki okoli Slovenije 2012 za lanskim zmagovalcem Raama Cristophom Strasserjem in postavitvi novega svetovnega rekorda v kronometru na 100 milj se je Baloh odločil testirati pripravljenost na dirki preko Oregona.

V konkurenci je bilo nekaj najboljših ameriških ultrakolesarjev, na čelu s Chrisom Ragsdaleom, s katerim se je Baloh pomeril že lani na dirki Texas Hill Country, ter italijanskim kolesarjem Alessandrom Colom, ki je Raam 2011 končal na petem mestu. Slovenski kolesar si je za dirko postavil zelo samozavestno časovnico s predvidenim časom vožnje pod 32 urami, torej s popravkom rekorda proge za kar dobri dve uri.

Po začetnem tipanju moči in skupni vožnji z ostalimi favoriti dirke, je Baloh nadaljeval s svojim tempom. Nikomur od tekmecev ni uspelo držati ostrega ritma in Balohova prednost se je s postaje na postajo povečevala. Na drugi postaji je zagrozil Brian Eckhart, ki je Balohovo prednost zmanjšal za nekaj minut, vendar je očitno precenil svoje moči in nekje po polovici dirke odstopil. Baloh je prečkal ciljno črto z veliko prednostjo pred Chrisom Ragsdaleom in novim absolutnim rekordom proge 29:26:11 ure.

Naslednji izziv Baloha čaka v začetku novembra, ko se bo pomeril za naslov svetovnega prvaka v 24-urnem kronometru.