Na skakalnici Adam Malysz je na veliko veselje 5000 poljskih navijačev zmagal 21-letni domačin Macej Kot, ki je vodil že po prvi seriji. Na stopničkah sta bila še veterana, 31-letni Švicar Simon Ammann in 32-letni Avstrijec Wolflang Loitzl. Slovenec Jurij Tepeš na četrtem mestu je zmagovalni oder zgrešil za tri desetinke, točke so osvojili še Peter Prevc za 12., Tomaž Naglič za 21. in Robert Kranjec za 30. mesto. Brez finala so ostali Matjaž Pungertar (32.), Dejan Judež (37.) in Robi Hrgota (39.).

Prevc je povsem okreval po poškodbi rame po padcu na poletih februarja na poletih v Oberstdorfu. Več težav kot poškodovana rama mu je povzročal zvit gleženj. Robert Kranjec je zaradi napake v finalu s 15. nazadoval na 30. mesto. Jernej Damjan, ki trenira z ekipo, in Jaka Hvala, ki je imel šolske obveznosti (matura), bosta tekmovanja začela konec avgusta v Hakubi na Japonskem, ko se začne druga perioda poletne velike nagrade. Okrevanje Jurija Šinkovca po operaciji križnih vezi naj bi trajalo pol leta.

"Če zmagaš na moštveni tekmi in imaš med posamezniki tekmovalca na robu zmagovalnega odra, moraš biti zadovoljen. To pomeni, da smo konkurenčni in ob boku najboljšim. Čeprav so na uvodu v sezono manjkali štirje Avstrijci in še nekateri posamezniki, je konkurenca še bolj zgoščena. Svetovni vrh je vedno širši, razlike so majhne. Zaradi novih dresov, ki so ožji, so napake še bolj kaznovane. Potem ko je bilo na tekmah celinskega pokala v Stamsu in Kranju veliko diskvalifikacij zaradi prevelikih dresov, so se reprezentance očitno pozorno prilagodile novim pravilom, saj jih tokrat ni bilo," je povedal selektor slovenske reprezentance Goran Janus.

Slovenski reprezentanci imajo zdaj teden dni prosto, ki ga bodo nekateri preživeli na morju, posamezniki pa tudi na treningu. Poletna velika nagrada se bo nadaljevala 15. avgusta v Courchevlu v Franciji.