James bi z osvojenim zlatom v Londonu na najboljši način končal skoraj popolno sezono, v kateri je z Miamijem postal že prvak lige NBA. "Beseda 'popolna' je morda nekoliko premočna, a raje se sploh ne bi preveč osredotočal na to. Moj glavni cilj je, da sem na koncu turnirja v Londonu na najvišji stopnički odra za zmagovalce. To bo prav gotovo eden od vrhuncev moje kariere," je v pogovoru za špansko Marco dejal zvezdnik ameriške reprezentance.

James meni, da v ameriški zasedbi skoraj ni slabih točk. "Smo nekaj posebnega in trdim, da nimamo slabosti. Kvalitetno komuniciramo med seboj in ščitimo en drugega. Sprejel sem vlogo enega od vodij moštva, zato sem na treningu vedno pripravljen dvigniti glas, če se mi zdi, da je to potrebno, še posebno v odnosu do mlajših in manj izkušenih igralcev. Moram reči, da me je tudi osvajanje prvega naslova NBA prvaka spremenilo, ne glede na to, da sem ga dolgo pričakoval. Seveda, tudi moja igra je v zadnji sezoni še napredovala, saj se vedno trudim popraviti nekatere stvari," je ocenil James.

Tako kot večina strokovnjakov in ljubiteljev košarke tudi James za glavne konkurente Američanom vidi Špance, ne bi pa imel nič proti, če bi se z njimi ponovno srečal v finalu. "Ni dvoma, da so Španci ena najboljših reprezentanc v Londonu. Gre za sijajno moštvo, ki ga vodi zelo dober trener. Jasno je, da tu ne gre le za Paua Gasola, vse španske igralce je treba vzeti zelo resno in jih spoštovati. V finalu pred štirimi leti je bila odlična tekma in lepo bi bilo kaj takega ponoviti. In seveda še enkrat zmagati," je zaključil James.