Še junija je Borut Pahor denimo zaostajal 20 odstotnih točk, Milan Zver pa 32. Tokrat pa Pahor, ki bi ga volilo 30 odstotkov vprašanih, za predsednikom republike zaostaja 15 odstotnih točk, Zver, ki bi tokrat dobil 18-odstotno podporo, pa 27 odstotnih točk. Za Marka Kožarja bi volilo le 0,3 odstotka vprašanih, trije odstotki pa še ne vedo, katerega kandidata bi volili.

Če bi imeli anketiranci na voljo dva glasova, bi drugega največkrat namenili Borutu Pahorju (38 odstotkov), za Danila Türka bi volilo 22 odstotkov vprašanih, za Milana Zvera pa 17 odstotkov. Kožar bi prejel pet odstotkov glasov.

Türk bi tudi tokrat v vsakem primeru dobil drugi krog. V spopadu s Pahorjem bi dobil 51 odstotkov glasov (junija 53 odstotkov), Pahor pa bi prejel 43 odstotkov glasov (junija 41 odstotkov). Če pa bi se v drugi krog uvrstil Zver, bi za Türka glasovalo 62 odstotkov, za evroposlanca pa 34 odstotkov vprašanih.

Med 1004 anketiranci bi se zagotovo predsedniških volitev udeležilo 60 odstotkov. Devetnajst odstotkov anketirancev bi se volitev verjetno udeležilo, 11 odstotkov vprašanih se volitev zanesljivo ne bi udeležilo, osem odstotkov jih je odgovorilo, da verjetno ne bi glasovali, dva odstotka pa še ne vesta.

Telefonsko anketo je med 10. in 18. julijem na vzorcu 1004 polnoletnih oseb opravila agencija Episcenter, naročnik raziskave pa je TSMedia. Na vprašanje o podpori predsedniškim kandidatom niso odgovarjali tisti, ki se volitev ne bi udeležili.