Na mejnem prehodu Gruškovje vozila pri izstopu in vstopu čakajo 20 minut, na Dragonji pri vstopu eno uro in pri izstopu 30 minut. Na mejnem prehodu Jelšane pa vozila za vstop čakajo 30 minut.

Mejni prehod Hotiza je zaradi poplavljanja reke Mure do nadaljnjega zaprt. Prav tako je zaradi poplavljenega cestišča za ves promet zaprta regionalna cesta Razkrižje-Bistrice-Črenšovci. Zaradi sproženja plazu v kamnolomu Sotina je za ves promet zaprta regionalna cesta skozi naselje Sotina, ki vodi mimo kamnoloma v Avstrijo.

Danes do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, velja prepoved prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Zaradi poplavljanja Mure zaprt mejni prehod Hotiza

Mejni prehod Hotiza je zaradi poplavljanja reke Mure do nadaljnjega zaprt. Prav tako je zaradi poplavljenega cestišča za ves promet zaprta regionalna cesta Razkrižje-Bistrice-Črenšovci, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi sproženja plazu v kamnolomu Sotina je za ves promet zaprta regionalna cesta skozi naselje Sotina, ki vodi mimo kamnoloma v Avstrijo, so sporočili s policije.