Tako ima pred zadnjo, ravninsko etapo, po kateri bistvenih sprememb ne bo, tri minute prednosti pred rojakom in moštvenim kolegom Chrisom Froomom, ki je bil tudi danes drugi, prednost treh minut in 21 sekund, Italijan Vincenzo Nibali pa na tretjem mestu zaostaja že več kot šest minut.

"Konec je, lahko si oddahnem. Projekt zmaga na Touru je trajal pet let, zdaj se lahko veselimo, da smo ga uspešno dokončali. Motiv me je danes gnal naprej. Uspel mi je popoln kronometer, težko pa opišem, kako se zdaj počutim," je bil zadovoljen Wiggins, ki bo postal prvi Britanec z zmago na največji dirki na svetu. Drugo mesto bo zasedel njegov rojak Chris Froome, ki je bil drugi tudi v uri resnice: "Tour je bil odločen že pred današnjo etapo, sem pa vesel, da sem tudi na njem potrdil drugo mesto. Zame je tudi to fantastično. Wiggins je danes dokazal, da je močnejši od mene. Na dirko sem prišel pomagati Bradleyju, nalogo sem uspešno opravil, drugo mesto pa je le dodaten bonus."

Slovenskemu adutu Janiju Brajkoviču se je ponujala priložnost, da z dobro vožnjo celo napreduje na šesto mesto. A to je bila le želja, realnost je bila drugačna. Belokranjcu so se poznale posledice padca v prejšnji etapi, z zaostankom petih minut in 38 sekund je zasedel 48. mesto, v skupnem seštevku pa je ostal deveti.

"Ničesar ne obžalujem, je, kar je. Nisem imel sreče. Danes me je vse bolelo, zaradi bolečin v komolcu nisem mogel kolesariti v normalnem položaju, tudi noge niso bile prave. Koleno je poškodovano, boli me kolk, vratu ne morem normalno premikati," po etapi ni bil najboljše volje Brajkovič, ki bo z devetim mestom izenačil najboljšo slovensko uvrstitev na Touru, katere lastnik je bil doslej Tadej Valjavec.

Borut Božič in Kristijan Koren sta dosegla 61. oziroma 72. čas.