Košarkarji Slovenije se bodo na evropskem prvenstvu mlajših članov v Ljubljani potegovali za končno sedmo mesto. Potem ko so v petek v četrtfinalu proti Franciji doživeli prvi poraz na prvenstvu, so manj kot 24 ur po za tem v tekmi za razigravanje od petega do osmega mesta izgubili še drugič. Zavoljo katastrofalne igre v drugem polčasu je Nemčija slavila s 65:53.

Slovenski košarkarji so v Stožicah močno poslabšali odličen vtis, ki so ga s šestimi zaporednimi zmagami pustili v dvorani Komunalnega centra v Domžalah. Dva poraza sta jih pahnila daleč od tako želene in napovedane medalje.

Tekma se je razpletla podobno kot dan prej s Francozi. Slovenija, ki je nastopila brez prvega strelca Klemna Prepeliča, ki si je proti Franciji poškodoval gleženj, je v prvih dvajsetih minutah narekovala ritem igre, v drugem delu pa močno padla in Nemčija je na koncu zasluženo slavila.

Slovenija je v drugem polčasu igrala praktično z drugo postavo, saj sta poleg Prepeliča manjkala tudi Gezim Morina, ki si je poškodoval gleženj na začetku tekme, ter najvišji igralec z izbrani vrsti Alen Omić, ki je imel težave z osebnimi napakami. Igralski kader Zmaga Sagadin ni znal zaustaviti naleta Nemcev, ki so v 15. minuti tekme zaostajali že za 16 točk (17:33), nato pa v naslednjih devetih minutah naredili delni izid 20:2 in prevzeli vajeti igre v svoje roke. Slovenija je v drugem polčasu dosegla zgolj 18 točk, v zadnjih desetih minutah celo samo pet.