Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22, v južni Sloveniji do 24, na Goriškem in ob morju pa od 25 do 29 stopinj Celzija. Ponoči bo dež ponehal in do jutri zjutraj se bo delno zjasnilo, le v jugovzhodnih krajih bo ostalo precej oblačno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Na Primorskem bo suho. Tam bo pihala večinoma zmerna burja, ki se bo okrepila v noči na ponedeljek. Drugod bo pihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do okoli 16, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo povsod pooblačilo in čez dan bodo padavine od severa zajele vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo tudi nevihte. Tam bo zvečer začela pihati zmerna do močna burja. Jutri bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, ki jih ob morju ne bo. Ob Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

Vremenska slika: Hladna fronta se zadržuje na Alpah in se bo popoldne čez Sloveniji pomaknila naprej nad Balkan. Za njo se bo nad Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda k nam pri tleh že doteka hladnejši in bolj vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno oblačno. Popoldne se bodo, razen na Primorskem, pojavljale manjše krajevne padavine. Še bo pihala zmerna do močna burja. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Burja bo slabela. Nekoliko topleje bo.

Opozorilo: Danes zvečer in v noči na nedeljo bo burja na izpostavljenih mestih v Vipavski dolini v sunkih dosegala hitrost okoli 100 km/h. Jutri čez dan bo prehodno nekoliko oslabela in se še bolj okrepila v noči na ponedeljek.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Popoldne bo obremenitev postopoma slabela, vendar bodo nekateri bolezenski znaki še okrepljeni. Priporočena je večja previdnost.