Kaj poleti počneš bolj intenzivno kot sicer med letom?

Poleti najdem več časa za poslušanje avdio različice tednika The Economist in prebiranja knjig, po navadi kar na prenosnem telefonu. Bolj intenzivno se poleti poskušam družiti s tistimi, za katere sem imel med letom žal manj časa.

Kje dobiš največ namigov, katere knjige in publikacije je dobro brati in kje jih kupuješ?

Pogosto za naslove knjig izvem od prijateljev ali v pogovoru o kakšni specifični temi. Za odlično knjigo Business model generation sem izvedel v Hekovniku. Največkrat berem knjige, ker bi se rad o določenem področju dodatno poučil. Za slednje je najboljša spletna knjigarna Amazon.com. Prek njenega iskalnika in ob branju mnenj uporabnikov lahko hitro najdemo najboljše knjige o določeni temi. Za vse ostalo obstaja Google. Knjige kupujem na Amazonu, Ebayu in na spletni strani The Book Depository.

Katere knjige te torej čakajo?

Do konca poletja bom prebral knjigo The Startup Owner's Manual ter knjigo Blur, ki nam jo je študentom priporočil Sandi Češko. Prva je predvsem zanimiva, saj vsebuje podrobne korake v procesu grajenja podjetja. Z njimi bralca spomni na podrobnosti, na katere mora ob vodenju podjetja računati. Knjiga Blur govori o zabrisani meji med produkti in storitvami, med kupci in prodajalci ter med delovnim in prostim časom. Avtor v knjigi podaja nasvete, kako izboljšati produktivnost v sodobnem svetu in predlaga načine, kako se prilagoditi zabrisanemu tržnemu gospodarstvu. Počasi se poskušam naučiti tudi programskega jezika Jave. Počasi. Za vsak slučaj imam na telefonu še Hemingwayev roman Zbogom orožje, ki ga po malem berem tu in tam.

Kaj naj po tvojem mnenju prebirajo in kako naj se usposabljajo mladi?

Prepričan sem, da se je treba vse življenje učiti. Izbira strokovnih knjig pri meni temelji na tem, kaj v določenem trenutku potrebujem oziroma katero temo želim podrobneje spoznati. Za vse ostalo je tu internet. Wikipedija in Google sta nepogrešljivi orodji za vsakogar, ki se želi dodatno izobraževati. Odlična stran za izobraževanje je spletna učilnica Udacity. jpš