Nedelja, 22. julija

Pri Ruski kapelici pod Vršičem bo potekala spominska slovesnost. Častni pokrovitelj letošnje prireditve je predsednik vlade Janez Janša, ki bo imel slavnostni govor.

Ponedeljek, 23. julija

V New Delhiju bodo razglasili rezultate indijskih predsedniških volitev, ki so potekale 19. julija. Volilci so izbirali med nekdanjim finančnim ministrom Pranabom Mukhejeejem in nekdanjim predsednikom spodnjega doma parlamenta P. A. Sangmom. Osemsto milijonov volilcev je imelo možnost oddati glasove na devetih milijonih volišč.

Začenja se festival dokumentarne fotografije Fotopub, ki bo tudi letos v Novo mesto pripeljal kopico mednarodno zvenečih fotografskih imen in vrsto udeležencev ter ljubiteljev fotografskega medija.

Torek, 24. julija

Trojka posojilodajalcev Evropske centralne banke, Evropske unije in Mednarodnega denarnega sklada bo prišla v Grčijo, medtem ko se bodo v Istanbulu srečali diplomati EU s predstavniki Irana na tehničnih pogovorih o iranskem razvijanju jedrske tehnologije.

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon bo med prvo turnejo po državah nekdanje Jugoslavije kljub nasprotovanju Srbije obiskal Kosovo.

Vrata bo odprl 13. kreativni tabor Sajeta, ki bo do konca julija potekal v Tolminu. Osrednji element tabora ostaja glasba, organizatorji pa so pripravili tudi zanimiv spremljevalni program.

Odigrana bo povratna tekma kvalifikacij lige prvakov v nogometu Željezničar (BiH) - Maribor.

Sreda, 25. julija

Začenja se festival XYLODRUM, ki ga organizira Slovenski tolkalni duo v sodelovanju z društvom Delavnica. Festival bo otvoril Peter Sadlo, eden največjih tolkalcev stare celine.

V Bayreuthu se bo z Letečim Holandcem pod vodstvom Christiana Thielemanna začel letošnji Wagnerjev festival.

Četrtek, 26. julija

V Bruslju bo zasedal ekonomski in finančni svet Evropske unije, ki ga sestavljajo finančni ministri držav. Razpravljali bodo o proračunu.

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde. Film pod zvezdami bo letos ponudil izbor odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone. Filmi na Ljubljanskem gradu bodo "vztrajali" do 18. avgusta, premiero ali predpremiero pa bo doživelo kar pet filmskih delikates.

Odigrani bosta povratni tekmi kvalifikacij evropske lige CSKA Sofija (Bolgarija) - Mura in Tromso (Norveška) - Olimpija.

Petek, 27. julija

V Londonu bo potekala slovesna otvoritev poletnih olimpijskih iger. Avtorji prireditve so napovedali, da bodo za to priložnost stadion spremenili v podeželsko britansko idilo, temu pa se bodo približali tudi s kravami, ovcami in sintetičnimi oblaki, ki bodo poskrbeli za dež. Nad prireditvijo bedi režiser Danny Boyle.