Jani Brajkovič, ki je med etapo padel in dobil nekaj odrgnin po telesu, je v cilj pripeljal kot 34., Kristijan Koren pa je bil 89.

Majico vodilnega v skupni razvrstitvi je dve etapi pred koncem - sobotnim kronometrom in nedeljsko parado po Parizu - zadržal Britanec Bradley Wiggins (Sky), Brajkovič pa je ostal na devetem mestu.

Odločitev o zmagovalcu na 222 kilometrov dolgi etapi je padla šele v zadnjih kilometrih. Ekipa Sky z vodilnim kolesarjem je za svoje specialiste za zaključke pripravila odlično izhodišče za napad v zadnjih metrih. Prav Wiggins je pripravil glavnino, da se je podala v lov za ubežniki, ki so dolgo časa vozili v ospredju in bili ujeti prav v zaključku. Zadnja dva od šestnajstih ubežnikov, Irec Nicolas Roche in Španec Luis Leon Sanchez, sta v zaključku le opazovala, kako je Mark Cavendish pospešil ritem in se prepričljivo odpeljal mimo ter slavil svojo drugo zmago letos na Touru in 22. v karieri.

Cavendish je v cilju naprej objel klubskega kolega Wigginsa - po eni strani zaradi etapne zmage, po drugi pa ker je ekipa uspešno ubranila rumeno majico, nato pa je v mikrofone povedal: "Letos je bilo na Touru zelo malo pravih sprintov, zato sem toliko bolj zadovoljen, da smo izkoristili priložnost. Brez pomoči ekipe ne bi uspel."

Ura resnice za ekipo Sky in Bradleyja Wigginsa, ki je na dobri poti, da postane prvi Britanec z zmago na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, bo sobotni kronometer. Na 53 kilometrski pretežno ravninski progi bo Wiggins branil dve minuti in pet sekund prednosti pred drugouvrščenim rojakom in klubskim kolegom Christopherjem Froomom in 2:41 pred Italijanom Vincenzom Nibalijem.

Brajković je po koncu etape na twitterju pokazal posledice današnjega padca: