Janković je tožbo proti Financam vložil zaradi člankov, objavljenih leta 2010, ki govorijo o domnevnih povezavah med družino Janković in podjetjem Taxgroup. Po navedbah časnika Finance naj bi namreč Klemen Šešok s pomočjo Jankovićevega sina Jureta kupil kmetijska zemljišča na zunanji strani ljubljanske obvoznice med Brdom in Podutikom, ki naj bi z novim prostorskim načrtom postala zazidljiva.

Janković namerno kupovanje zemljišč zanika, od Financ pa je zahteval 30.000 evrov.

Kot poročajo spletne Finance, je sodišče ugotovilo, da tudi sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice dajejo prednost svobodi izražanja pred varstvom zasebnosti, takšna pa je tudi praksa slovenskega ustavnega sodišča. Nadalje je ugotovilo, da je bil v člankih podan javni interes za objavo informacij, poročajo Finance.

Vsebina člankov ni presegla potrebnega sorazmerja med pravico javnosti do obveščenosti in pravico funkcionarja - javne osebe - do neposeganja v njegovo čast in dobro ime, navedbe sodišča iz sodbe povzemajo Finance. Zapisi poleg tega do župana niso žaljivi, toženka pa je imela za to, da verjame v resničnost zapisanega, podlago v izjavah posameznikov ter v javno dostopnih podatkih, poroča spletni portal.

Sodišče je sicer ugotovilo, da je očitek, ki se lahko naslovi na toženko, ta, da bi morala vprašanim pustiti možnost, da na postavljena vprašanja odgovorijo v zakonsko določenem roku. Vendar pa v istem odstavku sodišče vnovič poudarja, da toženka z objavo člankov ni čezmerno posegla v pravice časti in dobrega imena Jankovića, še poročajo spletne Finance.

Glavna obravnava v tožbi Jankovića proti Financam se je na pravdnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča končala 14. junija.