Kako ste zadovoljni z razpletom žreba, ki ga je vodil Leon Kalin, predsednik tekmovalne komisije pri IHF?

Na žreb ni mogoče vplivati, zato se je nesmiselno obremenjevati z njim. Lahko bi se razpletel bolje, lahko pa tudi slabše, a na koncu sem zadovoljen. Med štirimi nosilci, Španijo, Francijo, Srbijo in Dansko, sem se želel izogniti gostiteljem. V skupinskem delu nam je to uspelo, a se lahko z njimi srečamo v drugem, ko se križata skupini C in D.

V skupinah B in C so po štiri evropske reprezentance, v A in D pa le tri, zato se zdita slednji vsaj na papirju malce lažji.

Slovenija je bila pred žrebom v drugem kakovostnem bobnu od šestih, a tudi v drugih so se skrivale reprezentance, ki bi lahko bile po kakovosti v prvem ali drugem. V naši skupini je Srbija aktualni evropski podprvak, Poljska je že dolgo v vrhu svetovnega rokometa, Belorusi, s katerimi bomo igrali tudi v kvalifikacijah za EP 2014, pa se vračajo na veliko sceno. Savdska Arabija vse več vlaga v rokomet in napreduje, o kakovosti Južne Koreje pa se bomo lahko prepričali na olimpijskih igrah v Londonu.

Največja novost v primerjavi s SP 2011 na Švedskem je, da po prvem delu ni več novih skupin, ampak se najboljša četverica iz vsake po navzkrižnem sistemu takoj pomeri na izpadanje.

V drugem delu se bomo pomerili z eno od štirih najboljših reprezentanc iz skupine D, v kateri so favoriti Španci, Hrvati in Madžari. V osmini finala je le ena tekma, kar pomeni, da ni popravnega izpita. Naš osnovni cilj je uvrstitev med šestnajst na svetu, potem pa bomo razmišljali naprej.