Wiggins ima v skupni razvrstitvi 2:05 minute prednosti pred Froomom, na tretjem mestu pa je Italijan Vincenzo Nibali (+2:41).

Slovenski kolesar Jani Brajkovič (Astana) je v današnji zadnji gorski etapi na francoski pentlji zasedel 17. mesto. Za Valverdejem je zaostal 2:10 minute, v skupni razvrstitvi pa je z osmega nazadoval na deveto mesto (+11:00), a bo imel v soboto na kronometru lepo priložnost za skok navzgor, saj za šestim Cadelom Evansom zaostaja "le" minuto in tri sekunde.

Na najbolj prestižni etapni cestni dirki na svetu nastopata še dva slovenska kolesarja: Kristijan Koren (Liquigas-Cannondale) je zasedel 82. (+22:36), Borut Božič (Astana) pa 87. mesto (+28:16). Koren je v skupni razvrstitvi na 101. (+2:43:04), Božič pa na 135. mestu (+3:11:45).

Karavana je imela na današnji zadnji gorski etapi na francoskem kolesarskem krogu, ki je vsebovala štiri vzpone, od tega dva prve težavnostne kategorije, eno zadnjih priložnosti, da premeša karte na samem vrhu, a do tega ni prišlo. Wiggins in njegov moštveni kolega Froome sta pokazala svojo moč in odbila vse napade svojih najhujših tekmecev za končno zmagoslavje na francoski pentlji, v sami končnici dirke pa sta se pogumno podala v lov za ubežnim Valverdejem, ki je zaznamoval današnjo preizkušnjo in dosegel svojo četrto etapno zmago na Touru.

Wiggins in Froome sta v zadnjih treh kilometrih skušala ujeti Valverdeja, a je bila prednost Španca dovolj velika. V cilj je prikolesaril z 19 sekundami prednosti, ob tem pa dosegel svojo četrto etapno zmago na francoskem kolesarskem krogu.

"Nimam besed, današnja etapa je bila zame in moje moštvene sotekmovalce posebna v vseh ozirih. Preizkušnja je bila težka, večji del sem bil med ubežniki, na koncu pa tudi dosegel zmago. To je lep obliž na vse zamujene priložnosti na letošnjem Touru," je po današnji etapni zmagi dejal 32-letni Valverde, ki je leta 2009 osvojil dirko po Španiji.

V petek bo na sporedu 222,5 km dolga preizkušnja med krajema Blagnac in Brive-la-Gaillarde.