"Po madridskem žrebu imam nekoliko mešane občutke, dejstvo pa je, da bomo igrali v kakovostni skupini. Srbija je na letošnjem evropskem prvenstvu zasedla drugo mesto, Poljska je že dolgo časa v samem vrhu mednarodnega rokometa, Belorusija se po nekajletnem zatišju znova vrača na veliko rokometno sceno, ob tem pa bo tudi naša tekmica v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Danskem leta 2014. Savdska Arabija iz leta v leto napreduje in vlaga vse več denarja v rokomet. V tem trenutku je še največja neznanka Južna Koreja, a njeno rokometno moč bomo spoznali že na bližnjih olimpijskih igrah v Londonu. V vsakem primeru gre za kakovostno izbrano vrsto, ki je vedno znala poskrbeti za presenečenja," je po današnji igri kroglic dejal slovenski selektor Boris Denič, ki se ni udeležil današnjega žreba v Madridu. V teh dneh se mudi v Avstriji, kjer ima na kadetskem evropskem prvenstvu vlogo svetovalca, v domovino pa se bo vrnil v nedeljo.

Na svetovno prvenstvo sta se neposredno uvrstili Španija in Francija, vse druge reprezentance pa prek kvalifikacijskih tekem na svojih celinah. V prvem delu sklepnega turnirja bo 24 reprezentanc razporejenih v štiri skupine s šestimi udeleženci, v osmino finala pa bodo iz vsake skupine napredovale po štiri najboljše izbrane vrste. Nato nastopijo tekme na izločanje, vse do finalne tekme, ki jo bo gostila dvorana Sant Jordi v Barceloni.

Slovenija, ki je v letošnjih kvalifikacijah izločila Portugalsko, bo šestič nastopila na svetovnih prvenstvih. V svojem premiernem nastopu na Islandiji leta 1995 je zasedla 18. mesto. V Franciji leta 2001 je bila 17., na Portugalskem leta 2003 je turnir končala na 11., v Tuniziji leta 2005 na 12., v Nemčiji leta 2007 pa je osvojila končno deseto mesto.

Žreb:
* Skupina A (Granollers): Francija, Nemčija, Argentina, Tunizija, Črna gora in Brazilija;
* Skupina B (Sevilla): Danska, Makedonija, Islandija, Katar, Rusija in Čile;
* Skupina C (Zaragoza): Srbija, Slovenija, Poljska, Južna Koreja, Belorusija in Saudska Arabija;
* Skupina D (Madrid): Španija, Hrvaška, Madžarska, Alžirija, Egipt in Avstralija.