Kljub temu da gre za bržčas najpomembnejše športno tekmovanje na svetu, si številni olimpijci med igrami vzamejo nekaj časa tudi za zabave in druge sladke pregrehe. Da je tako, je pred nedavnim priznala tudi ameriška nogometna vratarka Hope Solo, ki je medijem izdala, da v času zadnjih olimpijskih iger v Pekingu ni manjkalo norih zabav. Tudi zato nemalo športnikov komaj čaka, da se olimpijada v Londonu prične, poroča Huffington post.

"Olimpijske igre so vrhunec športnikove kariere, zato mogoče počneš stvari, ki jih navadno ne,“ je z nasmeškom na ustih dejala britanska odbojkarica Shauna Mullin. A mnogi, vključno z Mullinovo, se bodo skušali v tem času brzdati in se izogibati drobnogledu medijev.

Spolni odnosi na olimpijadi nujni

Vendar pa po besedah glavnega zdravnika brazilske olimpijske reprezentance Joaa Olyntha Machada Neta ni prav nobenih razlogov, da bi se morali športniki med igrami obnašati kot svetniki. "Seks je na olimpijadi nekaj povsem običajnega. Je nekaj nujnega in povsem naravnega. Če želiš biti zdrava oseba, zakaj ne imeti spolnih odnosov? Brazilija je glede tega zelo tolerantna. Naši umi niso viktorijansko naravnani, prav tako nismo pretirano verni.“

Da bi se utegnil med igrami malce pozabavati, ne izključuje niti plavalec s Slonokoščene obale Kouassi Brou, ki je bil v Pekingu s 16 leti eden najmlajših športnikov na igrah. Zdaj je odrasel in pripravljen na morebitno olimpijsko romanco. "Leta 2008 sem bil tako mlad in sramežljiv, zato se nisem družil z dekleti. A zdaj sem odrasel moški, zato lahko poskusim in tudi bom poskusil. Če bodo dekleta lepa, potem bo v redu.“


Hope Solo je medijem izdala, da v času zadnjih olimpijskih iger v Pekingu ni manjkalo norih zabav (Foto: AP)

Zasebnost v olimpijski vasi za športnike še kako dobrodošla

Organizatorji bodo med športnike v Londonu podelili kar okoli 150 tisoč kondomov, saj so zelo dobro seznanjeni z norčijami in zahtevami le-teh po kontracepciji. Kot se spominja Solova, so tekmovalci v Pekingu med seboj v olimpijski vasi spolno občevali tudi na prostem. "Na travi, med stavbami..., ljudje stopijo v akcijo in so pri tem zelo umazani,“ je v pogovoru za ESPN Magazine dejala vratarka.

Poleg seksa športnikom niso neznanka niti divje zabave. Mnogi živijo v svetu, kjer mediji spremljajo vsak njihov korak, zato je zasebnost, ki jim je zagotovljena v olimpijski vasi, še kako dobrodošla.