Taibijeva bo v Londonu prvič nastopila 28. julija, ko se bo pomerila v streljanju z zračno puško, v tem tednu pa bo prešla tudi v deveti mesec nosečnosti. "Pred nastopom se bom najprej pogovorila s svojo hčerkico, Rekla ji bom: 'Mama mora zdaj streljati, prosim te, da se v naslednjih 75 minutah ne premikaš'", je v šali dejala 29-letnica, ki bo postala sploh prva športnica, ki bo na olimpijskih igrah nastopila v tako visoki nosečnosti.

Kljub temu, da je za Malezijko porod tik pred vrati, slednja zatrjuje, da njen nastop na igrah ni bil nikoli pod vprašajem. Tako se namerava udeležiti tudi otvoritvene slovesnosti, zaradi morebitnih nevšečnosti z letalsko družbo pa bo zaključek olimpijade raje izpustila. "Po končanih nastopih bom prešla v 34. teden nosečnosti, naša letalska družba pa dovoli leteti nosečnicam do 35. tedna,“ je še obrazložila Taibijeva.

Čeprav bodoča mamica o osvojitvi medalje ne sanjari, saj v svoji disciplini na svetovni lestvici zaseda 47. mesto, bo njen nastop vsekakor zapisan v zgodovino olimpijskih iger.