Blaža, kakšne so bile težave na zadnjih dirkah, ko niste uspeli nadaljevati niza uspehov?

S krvnimi analizami smo ugotovili, da sem prebolela virus. Vlekel se je od evropskega prvenstva v Moskvi do dirk v ZDA. Na treningu tega nisem toliko čutila. Na dirkah, ko je bilo treba pritisniti dlje časa na polno, je bilo očitno, da je nekaj narobe. To je zdaj mimo. No, v zadnjem času sem imela težave z zobmi in sem morala obiskovati zobozdravnike. Verjetno so se te težave nakopičile tudi zaradi napornega ritma dirk in potovanj.

V nedeljo je državno prvenstvo na Črnem vrhu nad Idrijo. Dvoboj s Tanjo je zadnja leta vrhunec domače sezone. Tokrat bo s simboli olimpijskih krogov.

Na državnem prvenstvu bom seveda vozila. S polnega treninga. Tako kot Tanja, saj je za obe London vrhunec štirih let. Bo primerjava za obe. Zdaj veliko vadim v zavetrju motorja. V ospredju je trening hitrosti, moči, vadim tudi v fitnesu. Tehnika vožnje v Londonu ne bo odločilna, saj so tehnični odseki razmeroma kratki. Gre predvsem za tekočo, trdo podlago. Tehnične odseke preletimo. Pa še dovolj časa bo na prizorišču za spoznavanje tega.

Na odprtju olimpijskih iger vas menda ne bo. V času odprtja je finale svetovnega pokala v krosu v francoskem Val d' Iseru.

Dirka svetovnega pokala ostane v mojem programu, ker je tudi v programu ekipe Felt. Čeprav je na večji nadmorski višini, me to ne skrbi. Nekaj privajanja bo dovolj. Nič posebnega ne pričakujem. 14. mesto v skupnem seštevku pa bi ob ugodnih okoliščinah lahko izboljšala. Želja je le dobro odvoziti. To bi bila prava popotnica za olimpijske igre.

Ste se že odločili glede kolesa v Londonu? Boste uporabili kolo z 29-palčnimi obročniki kot Tanja Žakelj?

Vozila bom klasično kolo s 26- palčnimi obročniki. Tovarniška devetindvajsetica ni bila pripravljena pravočasno, čeprav so jo obljubljali. Tvegati pa ne želim. Kolesa sem vajena, tri leta z njim nimam težav.

Menda s Tanjo sploh ne bosta bivali v olimpijski vasi?

Žal ne. Pač pa v hotelu blizu prizorišča. Morda bo tudi zaradi tega olimpijska preizkušnja zelo podobna dirkam svetovnega pokala. Vsaj tak občutek imam. Traso smo že spoznavali v maju. Meni se zdi zelo dobro, da bo zraven Urban Ferenčak kot tehnični pomočnik Roberta Pintariča. Odlično se je obnesel pri nasvetih o progi in tehniki na ogledih v maju. Proga naj bi bila uradno odprta šele v ponedeljek, 6. avgusta, a do sobote bo dovolj časa za piljenje fines.